هشتادو سومین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی مردان و سی امین دوره رقابتهای قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۱ دیروز در تاشکند ازبکستان ادامه یافت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ هشتادو سومین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی مردان و سی امین دوره رقابتهای قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۱ دیروز در تاشکند ازبکستان ادامه یافت.
به گزارش پایگاه اختصاصی رقابتها، در این رقابتها با توجه به موج جدید شیوع بیماری کرونا بسیاری از وزنه برداران قدرتمند جهان از جمله ۱۰ قهرمان المپیک توکیو، ۱۵ قهرمان جهان و تیمهای مدعی کره شمالی و چین غایب هستند. مسابقات ابتدا قرار بود در لیمای پرو برگزار شود که با انصراف این کشور ازبکستان میزبانی را بر عهده گرفت. دولت ازبکستان وزنه برداران شرکت کننده در قهرمانی جهان را از قوانین قرنطینه این کشور مستثنی کرده است. نتایج مسابقات به این شرح است:
** مردان:
* ۸۱- کیلوگرم: (دیروز)
۱- کارلوس ناسار از بلغارستان ۱۶۶ کیلوگرم در یک ضرب / ۲۰۸ کیلوگرم در دو ضرب (رکورد جدید جهان) و مجموع ۳۷۴ کیلوگرم در مجموع
۲- میر مصطفی جوادی از ایران ۱۶۳ / ۲۰۴ / ۳۶۷ کیلوگرم
۳- مارین روبو از مولداوی ۱۶۸ / ۱۹۵ / ۳۶۳ کیلوگرم
- در حرکت یک ضرب روبو اول و ناسار دوم شدند و میر مصطفی جوادی پس از بلند کردن وزنههای ۱۵۵، ۱۵۹ و ۱۶۳ کیلوگرمی سوم شد. در گروه ب مرتضی بیگلری دیگر وزنه بردار ایران ۳ بار در سد وزنه ۱۴۶ کیلوگرم متوقف شد و به علت مصدومیت نتوانست به مسابقه ادامه دهد و در جدول رده بندی این وزن قرار نگرفت.
- در حرکت دو ضرب ناسار با بلند کردن وزنه ۲۰۸ کیلویی رکورد جهانی را که در اختیار لو شیائو جون از چین بود و سال ۲۰۱۹ در رقابتهای جهانی در پاتایای تایلند به ثبت رسید به میزان یک کیلوگرم ارتقا داد. میر مصطفی جوادی وزنههای ۱۹۳، ۱۹۸ و ۲۰۴ کیلویی را بلند کرد و دوم شد و کیم وو جای از کره جنوبی با ۱۹۶ کیلوگرم سوم شد.
در این رقابتها تیم ایران با ۱۴ وزنه بردار در دو بخش زنان و مردان حضور دارد که در بخش مردان امروز در دسته ۸۹ کیلوگرم سیدایوب موسوی (گروه آ)، سه شنبه ۲۳ آذر در دسته ۹۶ کیلوگرم رضا دهدار (گروه آ)، چهارشنبه ۲۴ آذر در دسته ۱۰۲ کیلوگرم امیر حقوقی و رسول معتمدی (گروه آ)، پنجشنبه ۲۵ آذر در دسته ۱۰۹ کیلوگرم علیرضا سلیمانی و امیر عزیزی (گروه آ) و جمعه ۲۶ آذر در دسته ۱۰۹+ کیلوگرم علیرضا یوسفی و آیت شریفی (گروه آ) مسابقه میدهند.
- در بخش زنان سه شنبه ۲۳ آذر و در دسته ۷۶ کیلوگرم الناز باجلانی (گروه ب)، چهارشنبه ۲۴ آذر در دسته ۸۱ کیلوگرم سیده الهام حسینی (گروه آ)، پنجشنبه ۲۵ آذر در دسته ۸۷- کیلوگرم یکتا جمالی (گروه آ) و در دسته ۸۷+ کیلوگرم فاطمه یوسفی (گروه ب) رقابت میکنند.
* رده بندی مدالی پایان روز هفتم (مجموع مردان و زنان):
۱- تایلند ۵ طلا ۳ نقره ۱ برنز
۲- کره جنوبی ۳، ۲، ۳،
۳- تایوان ۳، ۲، ۱،
۴- بلغارستان ۳، ۱، ۱،
۵- ازبکستان ۲، ۱، ۱،
۶- مصر ۲، ۱ -
۷- تونس ۲ - -
۷- اندونزی ۲ - -
۹- کلمبیا ۱، ۵، ۲،
۱۰- آلبانی ۱، ۲ -
...
۱۹- ایران - ۲، ۱
- تا کنون ۲۴ کشور مدال کسب کرده اند.
----
- در دوره قبل در سال ۲۰۱۹ که در تایلند برگزار شد، تیم ایران با یک طلا، ۲ نقره و ۳ برنز در رده ۱۱ مجموع و ششم مردان قرار گرفت. در بخش زنان تیمهای چین با ۷۸۶، کره شمالی با ۵۱۱ و آمریکا با ۴۸۲ امتیاز اول تا سوم شدند و تیم بانوان ایران با ۵۰ امتیاز در رده ۴۷ قرار گرفت. در بخش مردان تیمهای چین با ۷۰۰ امتیاز قهرمان، بلاروس با ۵۰۵ و کره جنوبی با ۴۹۱ امتیاز اول تا سوم و ایران با ۴۸۴ امتیاز چهارم شدند.
---
در تاریخ وزنه برداری قهرمانی جهان و در رده بندی مدالی مجموع مردان (بدون احتساب مدالهای این دوره)، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۲ مدال طلا، ۱۱۶ نقره و ۵۲ برنز همچنان در صدر است. بلغارستان با ۷۴ طلا، ۶۲ نقره و ۴۲ برنز در رده دوم قرار گرفت و چین با ۴۷ طلا، ۴۲ نقره و ۲۸ برنز رده سوم را در اختیار گرفته است. ایران نیز با ۲۳ طلا ۱۳ نقره و ۲۷ برنز در رده هشتم قرار دارد.
در بخش زنان چین با ۱۳۵ طلا، ۴۵ نقره و ۱۶ برنز اول، روسیه با ۱۸ طلا ۲۲ نقره و ۱۴ برنز دوم و تایوان با ۱۴ طلا ۱۸ نقره و ۲۱ برنز سوم هستند. بانوان ایران تا کنون در این رشته در رقابتهای جهانی مدال کسب نکرده اند.
در رده بندی انفرادی واسیلی آلکسیف اسطوره فقید وزنه برداری شوروی سابق، با ۸ طلا رکورد دار است و یوریک واردانیان از شوروی سابق و نعیم سلیمانوف (سلیمان اوغلو) از بلغارستان / ترکیه با ۷ طلا و یک نقره دوم مشترک هستند. از ایران محمد نصیری با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز رده چهاردهم را در اختیار دارد.
در بخش زنان تاتیانا کاشیرینا از روسیه با ۵ طلا و ۳ نقره چهره برتر تاریخ مسابقات است و دنگ وی از چین با ۵ طلا در رده دوم قرار دارد.
---
دوره آتی مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۲ در چونگ کینگ چین برگزار خواهد شد.