شهردار تهران: گفتمان انقلاب از مسئولان میخواهد که توجهشان به جای قدرت، دنیا طلبی و ثروت اندوزی معطوف به خدمت باشد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه سالیان متمادی است که ترافیک سنگینی در این محور و به خصوص درپایان هفته و مراسم خاص وجود داشته است، افزود: امیدواریم این گشایش برای مردم خدمتی ارائه کرده باشد.
وی در ادامه به آخرین دیدارش با شهید نجفی رستگار اشاره کرد و گفت: جا دارد افتتاح پروژه اتصال بزرگراه امام رضا (ع) به شهید نجفی رستگار را تبریک بگویم. بزرگراه شهید نجفی رستگار قرار بود کمک بزرگراه بسیج باشد، اما دچار انسدادهایی بود و گشایشهایی که اتفاق افتاد حرکت به سمت جنوب و غرب تسهیل شد و این برای ما یک افتخار است.
رفع معارضان بزرگراه شوشتری در دستور کار است
زاکانی در ادامه اظهار داشت: ۳ ماه و ۱۱ روز است که به عنوان شهردار تهران در خدمت مردم هستم و امروز سومین و چهارمین پروژهای است که عملیاتی میشود. علاوه براین پروژههای جدی در دستور کار است. از این جمله میتوان به به حلقه شرقی تهران و بزرگراه شهید شوشتری اشاره کرد که رایزنیهایی با معارضان صورت گرفته و دستورات رهبر انقلاب برای آزادسازی آن نقاط انجام شده و قرار است به عنوان یک کلان پروژه آنرا تکمیل کنیم.
شهردار تهران عنوان کرد: طرح دیگر، انتهای بزرگراه یادگار امام (ره) است که دچار انسداد شده است و ادامه آن محور غربی تهران را آزاد میکند و تملکها در این پروژه در دستور کار قرار گرفته است تا این مسیر را تا بزرگراه ساوه باز کنیم.
وی۹۸ رمپ و لوپ بزرگراههای دیگر را از طرحهای شهرداری دانست و گفت: با نهایی شدن این اتفاق، ۷۰۰ کیلومتر راه مردم نزدیک میشود. البته ۱۳ مورد از این رمپ و لوپها در ۶ ماه اول در دستور کار قرار گرفته است؛ موضوعی که در بحث هوای پاک، صرفه جویی در وقت و آسایش مردم موثر خواهد بود.
زاکانی افزود:در دوره گذشته دوستان عزیز ما در مدیریت شهری خدماتی را ارائه دادند و از آنها تشکر میکنیم. ما نباید خودمان را با دیگران مقایسه کنیم و باید خودمان را با خودمان مقایسه کنیم و خودمان را در پیشگاه مردم و خدا بدهکار بدانیم؛ بنابراین از کسانی که ۹۰ درصد این پروژه را در گذشته پیش بردند نیز تشکر میکنیم.
شهردار تهران در ادامه به فاصله زیاد شمال و جنوب تهران اشاره کرد و گفت: برای کم کردن این فاصله نیازمند کارهای جدی در جنوب شهر هستیم البته از شمال شهر نیز نباید غفلت کنیم. شمال تهران به اقتضای طبیعت خود کششهایی برای اجرای پروژهها دارد و تنها باید زمینه آن را فراهم کنیم، اما درباره کوخ نشینان که در سختی زندگی میکنند وظیفه مضاعفی بر گردن داریم.
زاکانی اظهار داشت: ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار در تهران وجود دارد که بیشتر آن در در جنوب تهران است. با ایجاد تسهیلات و پروژههای ویژه همانطور که در شمال بستر سازی میکنیم در جنوب نیز بستر سازی و باید یک تحول ایجاد کنیم. شهر ری به عنوان قبله تهران جایگاه عظیم دارد و وجود حرم عبدالعظیم حسنی در آن چیزی نیست که برای ما پوشیده باشد و باید توجه ویژه به این منطقه و سایر مناطق پایین دست تهران داشته باشیم.
وی افزود: باید تسهیلات خاص برای جنوب تهران در نظر بگیریم و نوسازی شهری را در جنوب تهران دنبال کنیم. نفرآباد سالها است که رها شده و تبدیل به محیطی آسیب زا برای ساکنان شده است.
فرهنگ شهادت، گمشده امروز جامعه ماست
شهردار تهران ادامه داد: اخیرا در نامههایی که به دستم رسید دیدم یکی از آنها نامه همسر شهیدی بود که آن شهید هم فرمانده ما بود. این شهید در سال ۶۱ از ناحیه پا دچار مشکل شد و با عصا به منطقه برگشت و در کربلای ۵ دوباره مجروح شد و مجدد با صورت بسته به خط برگشت و در کربلای ۸ در شب با عصا به عملیات رفت. روز دوم بعد از موفقیت مجبور شدیم یک خاکریز به عقب بر گردیم و ایشان نفر آخری را که در خط مانده بود نیز با حس تکلیف خود به عقب راند. خانواده ایشان در نفراباد زندگی میکند، خانوادهای که آن شهید به امانت به ما سپرده، آن شهید از یک بسیجی نگذشت و با عصا از او به عنوان امانت نگهداری کرد و به خاکریز برگرداند.
زاکانی درپایان با تاکید بر اینکه به نظر میرسد گمشده امروز ما فرهنگ شهید و شهادت، ایثار و فداکاری است، گفت: نوکر تک تک مردم تهران در همه مناطق هستیم و این عقب افتادگی در جنوب تهران را نیز باید جبران کنیم و با خدمت شایسته لااقل از شرمندگی نسبت به مردم کم کنیم.
در پایان این مراسم از چندنفر از کارگران این پروژه قدردانی شد.
شهردار تهران در جمع خبرنگاران
اصلاح ۱۳ تقاطع بزرگراهی در نیمه اول ۱۴۰۱
شهردار تهران از اصلاح ۹۸ تقاطع بزرگراهی به منظور کاهش مسیر ترفیکی ظرف مدت سه سال خبر داد و گفت: هزینه این طرح با تملکها حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان میشود.
آقای علیرضا زاکانی در حاشیه مراسم افتتاح «فاز نهایی پروژه تقاطع غیر همسطح سه راه باقر شهر و بهره برداری از پل اتصال بزرگراه امام رضا (ع) به بزرگراه شهید نجفی رستگار» در جمع خبرنگاران، گفت: پروژه اصلاح تقاطعهای بزرگراهی شهر تهران در دستور کار قرار گرفته است. حدود ۹۸ تقاطع باید اصلاح شود که هزینه آن با تملکات حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان میشود. ۱۳ دستگاه تقاطع در برنامه ۶ ماهه نخست قرار گرفته است.
شهردار تهران ادامه داد: امید است که حداکثر تا مدت سه سال، ۷۳۷ کیلومتر مسیر ترافیکی برای شهروندان کاهش داده شود و زمانیکه صحبت از نزدیکی و کاهش ۷۰۰ کیلومتر مسیر میشود، موضوعهایی نظیر آسایش شهروندان، کاهش ترافیک، هوای پاک و صرفه جویی در مصرف سوخت و ... به میان میآید و تمامی موارد مذکور بر شهر تأثیر خواهد گذاشت. تمامی نقاط گلوگاهی بزرگراهها و معابر طی دو ماه گذشته بررسی و تعیین شده است.
معرفی مقدمه سازان تخلف مجتمع علاءالدین به تخلفات اداری
زاکانی درباره تخلف مجتمع تجاری علاء الدین، گفت: این موضوع میراثی است که از گذشته وجود دارد. ناظر به اتفاقی که رخ داده بود، قاعده جدیدی دنبال میشد تا بتوانند ساخت و ساز جدید دیگری هم داشته باشند. این موضوع مبتنی بر یک تخلف بود که بنده با کسانیکه مقدمه آن را فراهم کرده بودند، برخورد کردم و به تخلفات اداری معرفی شدند. این تخلف در گذشته در درون شهرداری شکل گرفته بود و مقدمه آن صدور حکم دستگاه قضایی به ساخت و ساز جدید بود. صاحبان این مجتمع باید نسبت به ایمن سازی و استحکام اقدام کنند. گامهایی در این مسیر برداشته شده است که باید در ادامه اقدامات بهتر و بهینهتر باشد.
زمان پرداخت عوارض نوسازی با ۲۵ درصد تخفیف تمدید نمیشود
وی درباره تخفیف عوارض نوسازی، تصریح کرد: شورای اسلامی شهر تهران از سه روز گذشته تخفیف ویژهای برای عوارض نوسازی شهروندان قائل شده است. این موضوع تا یک ماه آینده ادامه خواهد داشت و دو ماه هم در اختیار شهرداری قرار گرفته است تا بتواند آن را تمدید کند. بنده این دو ماه را تمدید نخواهم کرد و متقاضیان از ۲۵ درصد تخفیف استفاده کنند چرا که اعتقادی به این جنس اقدامات نداریم. این فرصت بسیار خوبی است تا متقاضیان عوارض نوسازی خود را با ۲۵ درصد تخفیف تا یک ماه آینده پرداخت کنند. سال آینده این موضوع در بودجه ۱۴۰۱ حذف خواهد شد. این فرصت تکرار شدنی نیست و متقاضیان فرصت را ارزشمند بشمارند.
جبران مافات گذشته دولت از طریق ارائه تسهیلات مختلف به شهرداریها
شهردار تهران درباره کم توجهی بودجه ۱۴۰۱ کل کشور به شهرداریها، خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۱ به واسطه اینکه عوارض مالیات بر ارزش افزوده از ۳ درصد به ۴ درصد تغییر کرد، آوردهای برای شهرداریها در برداشت. از طرفی هم دولت تأکید کرد که از طریق تسهیلات مختلف بتواند جبران مافاتی داشته باشد بنابراین در بودجه چارچوبهایی ناظر به فاینانس و ... گذاشته شد. بودجه ارائه شده اولیه در دولت یک شکل داشت و بودجه بعدی پس از تغییرات اعمال شده، شکل دیگری به خود گرفته است.