محققان انگلیسی هشدار دادند که تزریق دو دُز واکسن کووید-۱۹ برای مصونیت در برابر سویه جدید کروناویروس موسوم به اُمیکرون کافی نیست.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بررسیهای اولیه روی موارد ابتلا به سویههای دلتا و اُمیکرون در انگلیس نشان میدهد واکسنها در مقابله با سویه جدید اثربخشی کمتری داشتند، اما تزریق دُز یادآور میتواند در حدود ۷۵ درصد افراد از بروز علائم بیماری کووید-۱۹ پیشگیری کند.
گفته شده با شناسایی ۴۴۸ مورد جدید ابتلا به سویه اُمیکرون در انگلیس تاکنون ۱۲۶۵ مورد ابتلا به این سویه شناسایی شده است. همچنین روز گذشته (جمعه) ۵۸ هزار و ۱۹۴ مورد جدید ابتلا به کروناویروس شناسایی شده که از نهم ژانویه بالاترین رقم بوده است.
دولت انگلیس اعلام کرده است: دستورالعملهای مربوط به ملاقات افراد در مراکز نگهداری از سالمندان و معلولان به روز رسانی میشود و تعداد افرادی که اجازه ملاقات داشته باشند محدود میشود. همچنین با افزایش ظرفیت تست کرونا خطر فعلی ابتلا به بیماری کووید-۱۹، کنترل میشود.
یکی از نگرانیهای اصلی از زمان شناسایی سویه اُمیکرون که حامل تعداد بالایی جهش است این بود که اثربخشی واکسنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
گزارش آژانس امنیت سلامت انگلیس دادههای مربوط به ۵۸۱ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون و هزاران مورد ابتلا به سویه دلتا را تجزیه و تحلیل کردند تا میزان تاثیر واکسن علیه سویه جدید ارزیابی شود.
تجزیه و تحلیل انجام شده بر اساس دادههای محدود بوده، اما نشان دهنده کاهش چشمگیر اثربخشی واکسن آسترازنکا و کاهش قابل توجه دو دُز واکسن فایزر بوده است. همچنین مصونیت ۷۵ درصدی در برابر علائم کووید-۱۹ پس از تزریق دُز یادآور، به اندازه مصونیت حاصل از واکسن در برابر سویههای قبلی بالا نیست.
به گفته محققان دادههای کافی برای تجزیه و تحلیل واکسنهای مدرنا یا جانسن در دسترس نیست، اما دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم نتایج متفاوتی داشته باشند.