رئیس کل دادگستری استان تهران امروز از دادگاههای تجدیدنظر بازدید کرد و در جریان مهمترین چالشها و مشکلات موجود قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این بازدید قضات و کارمندان مجتمع قضایی غدیر (تجدید نظر) عمده مشکلات خود را با رییس کل دادگستری استان تهران در میان گذاشتند که طولانی شدن فرایند دادرسی (اطاله دادرسی)، اتقان آراء و از مهمترین دغدغههای قضات این مجتمع قضایی بود.
آقای القاصی مهر در این بازدید گفت: ما ۸۲ شعبه فعال در مجموعه تجدیدنظر استان تهران داریم در حالی که ساختار ما ۱۱۶ شعبه است؛ اما به لحاظ کمبود قاضی نتوانستیم شعب را تکمیل کنیم.
وی افزود: عمده مشکلی که اکنون مجموعه قضایی استان تهران و دادگاه تجدیدنظر با آن مواجه است، حجم بالای وارده پروندههاست.
رئیس کل دادگستری استان گفت: اکنون در جریان بررسی از شعب تجدیدنظر مشخص شد که دادگاههای خانواده ما در تجدیدنظر میانگین ورودی هر شعبه در طی یک سال گذشت ۳۲۴ فقره بوده است و همان میزان نیز مختومه شده است.
وی افزود: در شعب کیفری معمولا ۲۱۶ فقره میانگین ورودی در هر ماه بوده و همان میزان نیز مختومه شده است.
القاصی گفت: در شعب حقوقی میانگین وارده در هر ماه ۲۱۵ فقره میانگین وارده در هر ماه بوده و همان میزان نیز مختومه شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: تمامی این موارد حکایت از این دارد که حجم بالای ورودی پروندهها در مجموعه دادگاههای تجدیدنظر نسبت به میانگین کشوری بالاست.
طبق آمار مجمع قضایی تجدید نظر رکورد دار بیشترین پروندههای وارده و مختومه را در طول یک سال گذشته است.
به گفته القاصی مهر: بیشترین میزان ورودی پرونده در میان دادگاههای تجدیدنظر در سطح کشور مربوط به استان تهران است که از حیث میزان مختومه به ازای هر شعبه، بیشترین میانگین مختومه مربوط به شعب تجدیدنظر استان تهران است و بیشترین مانده را نیز در دادگاه تجدیدنظر استان تهران داریم.
رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: هم اکنون مشکل و دغدغه اصلی که مورد توجه است و ریاست قوه قضاییه بر آن تاکید ویژهای دارند، موضوع رسیدگی و تعیین تکلیف پروندههای معوقه و مانده است.
البته رئیس کل دادگستری استان در این بازدید راهکارهای برای حل مشکلات موجود در شعبات تجدید نظر نیز ارائه کرد و گفت: باید واحد بازبینی را احیا کنیم و تلاش خواهیم کرد با افزایش شعب و اختصاص قضات به این مجموعه حجم کار را کاهش دهیم و ترتیبی اتخاذ شود تا سرعت رسیدگی افزایش پیدا کند. ضمن اینکه در حال تدوین برنامه عملیاتی برای تسریع در رسیدگیها ست با مشورت همکاران تلاش خواهیم کرد تا رسیدگیها سرعت بیشتری پیدا کند تا خروجی آن احقاق حق و اجرای عدالت در جامعه باشد.
استفاده از روند ابلاغ الکترونیکی و الکترونیکی شدن فرایندها نیز گامی مهم برای سرعت بخشی در رسیدگی به پروندههای قضایی است.
در مدت دو سال گذشته بیش از ۵۰ درصد پروندههای مانده را مختومه کردهایم.
سرپرست دادگاههای تجدید نظر استان تهران با بیان اینکه میانگین اوقات دادرسی ۶۶ روز است، گفت: تلاش داریم این عدد را به کمتر از این هم برسانیم.
وی تصریح کرد: از حیث مختومه کردن پروندههای مسن دو سال پیش حدود ۲۱ هزار پرونده مسن داشتیم، اما الان به سه هزار پرونده کاهش پیدا کرده و حدود ۸۵ درصد پروندههای مسن را کاهش دادیم.
ذاقلی عنوان کرد: پرونده از روزی که وارد میشود تا مختومه شدن ۱۱۴ روز طول میکشد.
سرپرست دادگاههای تجدید نظر استان تهران با بیان اینکه ۸۷ درصد ابلاغها به صورت الکترونیکی انجام میشود، گفت: این اقدام، کمک بزرگی به صحت و سرعت دادرسی است.
بی شک اجرایی شدن سند تحول قضایی در کنار بکارگیری نیروی انسانی با تجربه کمک شایانی در کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضایی خواهد کرد.
با سلام و آرزوی توفیق شما و تمامی زحمتکشان نظام مقدس
اینجانب حسین علی نژاد فرزند حیدرعلی در شعبه ۷۳ تجدید نظر استان تهران شماره پرونده ۹۹۰۹۹۸۲۶۴۳۴۰۰۰۵۶ که بنده در جایگاه متهم میباشم و شاکی اقای …. با اتهام افترا و با استناد به مدارک غیر واقعی و با سو استفاده از سند معجول جهت اطاله دادرسی شعبه ۲۴ حقوقی محمد شهر کرج را با شکایت واهی را مطرح نموده است از تاریخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۸ در آن شعبه محترم ثبت و تاکنون حکم قطی نسبت به دادنامه برائت اینجانب صادر نشود با عنایت احترام از قضات عظیم الشان و دستگاه قضایی تقاضایی تعین و تکلیف صدور حکم قعطی را در راه رافت رحمت و در راه رافت اسلامی خواستارم.
من اله توفیق
تشکر ویژه
حسین علی نژاد