مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران: توجه به نقش محوری شهروندان در هوشمندسازی کلانشهر تهران و ارتقای جایگاه محلات در برنامهریزی و مدیریت شهری از موضوعهای پراهمیت در برنامه تهران هوشمند است.
وی با اشاره به اهمیت حضور شهرداری تهران در این رویداد، گفت: شهرداری تهران از حدود سه سال پیش برنامه مدون و مدل بومی را با نام «تهران هوشمند» تهیه کرده و اقدامات و پروژههای متعددی را در این زمینه انجام داده است و حضور در چنین رویدادهای بزرگی به طور قطع میتواند بستری مناسب جهت تبادل نظر باشد که هم ما یافتهها و تجربههای خود را به دیگر صاحبنظران این حوزه منتقل کنیم و هم بتوانیم از موفقیتها، شکستها و یافتههای سایر شهرها، شرکتها و نهادهای مختلف چه در حوزه دولتی و چه بخش خصوصی استفاده حداکثری ببریم.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با بیان اینکه در یازدهمین کنگره شهرهای هوشمند حدود ۱۵ هزار نفر شرکتکننده حضوری و ۲۱ هزار شرکتکننده به صورت مجازی از رویداد بازدید داشتند، افزود: این کنگره در سال گذشته به دلیل شرایط کرونا به صورت آنلاین و امسال به صورت ترکیبی برگزار شد که محورهای اصلی آن شامل فناوریهای توانمندساز، انرژی و محیط زیست، جابهجایی هوشمند، حکمروایی و فراگیری، اقتصاد، زیرساخت و ساختمان، ایمنی و امنیت بود. ۴۵۲ شرکت و مجموعه نیز در نمایشگاه جانبی غرفه داشتند و بیش از ۸۱برنامه جانبی هم در کنار این رویداد برگزار شد که مهمترین آنها رویداد «جابهجایی آینده» بود که با هدف دستیابی به راهحلهایی برای جابهجایی پایدار و پاک در آینده شهرهای هوشمند برگزار شد و شامل ۵۹ برنامه اختصاصی در قالب نشستها و گفتگوهای حضوری و برخط متعدد بود.
موفقیت «باهم» در جایزه جهانی شهر هوشمند
وی ادامه داد: در رویداد جهانی شهر هوشمند، بخش ویژهای به نام جایزه جهانی شهر هوشمند برگزار میشود که شهرداری تهران در این حوزه و در سال ۲۰۱۹ در گروه جایزه شهرها با معرفی برنامه «تهران هوشمند» بهعنوان یکی از ۶ شهر برگزیده معرفی شد و خوشبختانه امسال هم توانستیم در گروه حکمروایی و اقتصاد هوشمند با معرفی برنامه «باهم» بهعنوان یکی از سه برگزیده نهایی این جایزه جهانی انتخاب شویم که این موفقیت هم از لحاظ انعکاس بینالمللی و هم تثبیت جایگاه شهر تهران به عنوان یک شهر هوشمند بسیار موثر بود و نشان داد که مسیر تهران در توسعه شهرداری و شهر هوشمند درست بوده است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، با اشاره به موفقیت برنامه «باهم» توضیح داد: طرح «باهم» یکی از طرحهای ذیل برنامه تهران هوشمند است که با هدف ارتقای مشارکت شهروندان، تعامل با کسب و کارهای نوآور و نیز توسعه محلهای طراحی و اجرا شده است.
وی تاکید کرد: یکی از موضوعهای پراهمیت در برنامه تهران هوشمند، توجه به نقش محوری شهروندان در هوشمندسازی کلان شهر تهران و نیز ارتقای جایگاه محلات در برنامهریزی و مدیریت شهری است. در پروژه با هم، در چند مرحله و با محوریت معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تهران و همکاری مناطق، شورایاریها و نخبگان هر محله، بیش از ۱۵۰۰ پروژه کوچک در محلات مختلف اولویتبندی، انتخاب و اجرایی شد. همچنین کلیه شهروندان تهرانی میتوانند با اعلام نظر و ثبت امتیاز درخصوص هر یک از این پروژهها از طریق سامانه تهران من، در ارزیابی نتایج آنها و تدوین برنامههای آتی مشارکت کنند.
فرجود گفت: بعلاوه در بخش دیگری از این برنامه و در درگاه baham.tehran.ir بیش از ۵۰۰ نیاز فناورانه در حوزه نوآوری شهری و شهر هوشمند به شرکتهای دانش بنیان و صنایع خلاق اطلاعرسانی شده است تا با بهرهگیری از ایدهها و راهکارهای نوآورانه آنها بتوان مسائل و چالشهای شهر تهران را برطرف کرد.