میزان رعایت پروتکلها در این استان ۵۳ درصد است که این میزان نسبت به هفته قبل پنج تا ۶ درصد کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ضمن هشدار نسبت به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در خوزستان گفت: در مناطق حاشیه شهرها میزان رعایت پروتکلها بین ۵ تا ۱۵ درصد کاهش یافته که این موضوع نگران کننده است.
وی افزود: با توجه به اینکه هنوز کرونا از بین نرفته و خطر سویه جدید وجود دارد از مردم تقاضا میشود رعایت پروتکلها را به عنوان یک راهکار مهم در پیشگیری از کرونا در نظر داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در شادگان ۴۸ درصد افراد در تزریق واکسن تاخیر دارند که آمار بسیار بالایی است در حالی که این میزان در اندیمشک سه درصد است. تلاش بر این است که از طریق تماس تلفنی و پیامک از مردم دعوت کنیم تا فرایند واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.
وی با اشاره به شکل گیری یک هزار و ۸۰۰ گروه همسان در استان افزود: این گروهها افراد هم سن و سال خود در بین فامبل و آشنایان را به واکسیناسیون دعوت میکنند که جا دارد از آنها تشکر کنم. همچنین از سفیران سلامت، امامان جمعه و جماعات و افراد ذی نفوذ درخواست داریم که مردم را نسبت به تکمیل واکسیناسیون دعوت کنند.
ابول نژادیان گفت: خوزستان از لحاظ موجودی واکسن مشکلی ندارد و انواع واکسنها در انبار موجود است همچنین واکسن جدید پاستو کووک پلاس که واکسن خوبی است در استان موجود است. تاکید به واکسن تاخیریها است و انتظار داریم هر چه زودتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۷ درصد از مردم استان خوزستان هنوز یک دُز واکسن تزریق نکرده اند افزود: واکسیناسیون قطعا یک سری عوارض جزئی دارد، اما واکسنهایی که در کشور موجود است تمام مراحل استاندارد سازی را گذرانده اند و مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: واکسیناسیون زنان باردار از هفته ۱۲ به بعد بسیار مهم است. اکنون ۷۶ درصد زنان باردار استان یک دز و ۳۷ درصد ۲ دز را تزریق کرده اند. از آنجا که سیستم ایمنی زنان باردار در دوران بارداری تضعیف میشود، خطر مرگ و میر در آنها ۲.۵ برابر افراد عادی است لذا از این افراد تقاضا میشود برای تزریق واکسن اقدام کنند تا خطری آنها را تهدید نکند.
وی در خصوص تزریق واکسن به افراد زیر ۱۲ سال گفت: با توجه به اینکه در تعداد محدودی از کشورها این کار شروع شده، تیمهای وزارت بهداشت در حال رصد این کشورها هستند. اکنون کار در مرحله مطالعه است و هر وقت به جمع بندی نهایی رسیدند در ستاد ملی مطرح میشود که به تبع ما هم آمادگی لازم را داریم.
ابول نژادیان گفت: واکسن سینوفارم ویروس کشته شده است و عارضههای جزیی دارد، ولی واکسن آسترازنکا به دلیل اینکه تغییر شکل یافته است معمولا افراد ۴۸ ساعت بعد از تزریق تب و لرز خواهند داشت که طبیعی میباشد.
وی افزود: همکاران ما در ۲ سال گذشته روزهای سختی را طی کردند، در خوزستان بعضی روزها تا ۵۵۰ بیمار در روز بستری شدند که با تلاش شبانه روزی همکاران اکنون به مرحلهای رسیدیم که در ۲۴ ساعت گذشته در استان سه بیمار بستری و یک نفر فوتی داشتیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اکنون وضعیت آرامی بر استان حاکم بوده که این را مدیون تلاش حوزه سلامت هستیم البته از همکاران دیگر نهادها باید تشکر کرد که همواره در کنار ما بودند و بدون همکاری آنها و مردم به تنهایی نمیتوانستیم کرونا را مهار کنیم.
وی همچنین در خصوص هدیه روز پرستار نیز گفت: هر ساله هدیه روز پرستار را پرداخت کردیم و امسال هم تا قبل از پایان ماه جاری این هدیه به حساب پرستاران واریز خواهد شد.
ابول نژادیان گفت: مرزهای استان به شدت کنترل میشود و از این بابت نگرانی وجود ندارد اگرچه تجربه نشان داده که ویروس حد و مرز نمیشناسد و ممکن است سویه اومیکرون نیز وارد کشورمان شود. باید واکسیناسیون را با سرعت بیشتری انجام دهیم و تا فرصت را از دست نداده ایم باید پوشش واکسیناسیون را بالا ببریم.
وی افزود: کادر درمان و افرادی که بیماری زمینهای دارند اگر دز اول و دومشان را از نوع آسترازنکا و اسپوتنیک دریافت کردند دز سومشان باید از همین واکسنها باشد همچنین افرادی که سینوفارم، بهارات و برکت زده و بالای ۴۰ سال هستند، دز سوم شان باید از همان نوع باشد. در حال حاضر مراکز و خانههای بهداشت به امر واکسیناسیون مشغول هستند.
بیشتر بخوانید:بخشهای کرونایی بیمارستان مسجدسلیمان تعطیل شدند
اکنون تمام شهرهای خوزستان در وضعیت آبی کرونایی هستند.
تاکنون پنج میلیون و ۵۰۰هزار دُز واکسن در خوزستان تزریق شده است.