تصمیم گیری درباره دامنه نوسان؛ متناظر با شرایط بورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: دامنه نوسان یکی از مهمترین مسائل روز بورس که دارای ابعاد مختلفی است و در حال بررسی هستیم تا متناظر با شرایط بازار در مورد آن تصمیم گیری کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجید عشقی در نشست خبری صبح امروز اظهار داشت: ایده آل آن است که دامنه نوسان به معنای فعلی نداشته باشیم و در صورت ایجاد نوسان شدید در قیمت سهام توقف کوتاهی روی سهم ها انجام شود و یا اینکه دامنه نوسان پویایی داشته باشیم، مشابه آنچه در بورس بسیاری کشورها شاهد آن هستیم.
وی ادامه داد:، ولی در حال حاضر با عدم تعادل کلی مواجهیم و تصمیمات تاثیر مقطعی در بازار دارد که دراین شرایط اگر دامنه نوسان به کلی نداشته باشیم ممکن است شاهد نوسانات شدیدتری در بازار باشیم.
آقای عشقی افزود: ولی به هر حال این بحث در حال کارشناسی است و اگر شرایط مهیا باشد راههای مختلفی برای باز کردن نوسان در پیش داریم.
وی با اشاره به دیدار خود با ریاست قوه قضائیه اظهار داشت: در این جلسه در خصوص مباحث مختلفی که در خصوص بازار سرمایه وجود دارد و اقدامی که باید صورت بگیرد تبادل نظر شد.
رئیس قوه قضائیه برخی ابهامات فعالان بازار را مطرح کردند و بحثهایی تخصصی مربوط به زیرساختهای بازار نیز مطرح شد که البته این مباحث در دستور کار سازمان بورس قرار دارد و به طور دقیق مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
رئیس سازمان بورس افزود: در این جلسه برخی مسائل هم که مربوط به زیرساختهای بازار است مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
واریز منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از اختصاص منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.
آقای مجید عشقی در نشست خبری امروز درباره وضعیت نهایی واریز منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار گفت: این صندوق برای حمایت از بازار تشکیل شده ودولت نیز عزم جدی برای بزرگ شدن این صندوق دارد. اخیرا در ستاد اقتصادی مصوب شد که یکمبلغ مشخص برای واریز به صندوق تثبیت لحاظ شود. همچنین برای اینموضوع یکمبلغ قابل توجه نیز در بودجه ۱۴۰۱ لحاظ شده است.
وی با اشاره به اینکه تلاش ما برای ایجاد ثبات در بازار سرمایه است، اما قطعا این مهم زمانبر است گفت: بیشتر شرکتهای بزرگ در بورس، پذیرش شدهاند و حدود ۲۰ شرکت نیز در حال طی کردن روند پذیرش در بازار سرمایه هستند.
وی درباره حذف قیمت گذاری دستوری در بورس افزود: چالشهای بازار مشخص است و لزوما قیمت گذاری دستوری نیست.
عشقی ادامه داد: بسیاری از صنایع در فرآیندها مشکل دارند. به عنوان مثال پالایشیها از زمانی که دولتی بودن تا امروز، از فرآیند صادرات دولتی رنج میبرند؛ یا خودروییها با توجه به مشکلات مدیریتی و منابع مالی، دچار مشکل هستند.
عشقی گفت: موضوع قیمت گذاری دستوری را ادامه خواهیم داد و رایزنیهایی با سیاست گذاران و دستگاهها خواهیم داشت.
رئیس سازمان بورس درباره سهام عدالت نیز افزود: مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا ساختار فرآیند اجرایی سهام عدالت را بررسی کند و به سرعت، اقدامات اصلاحی شروع شود تا بحث مالکیت و مدیریت سهام عدالت را که دارایی خوبی برای مردم است به صاحبان اصلی منتقل کنیم.
عرضه املاک و مستغلات دولت در بورس کالا
عشقی درباره واگذاری اموال مازاد گفت: عملیات اصلی واگذاری اموال مازاد دولتی توسط وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی انجام میشود؛ بر این اساس، با سازمان بورس مذاکراتی داشته است و املاکی که امکان پذیرش و فروش در بورس کالا داشته باشد در بورس کالا انجام میشود ضمن اینکه بورس کالا از نظر زیرساختی مشکل خاصی ندارد.
وی تاکید کرد: یکی از رسالتهای اصلی سازمان بورس، بحث شفافیت اطلاعات شرکت هاست که به جد پیگیر هستیم تا محصولات بصورت شفاف در بورس عرضه شود.
عشقی افزود: ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مصوبهای برای واریز منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه داشته است واریز منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار نشان میدهد دولت عزم جدی برای توسعه این صندوق دارد و تصمیم دارد بصورت مستمر مبلغی را به صندوق واریز نماید.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضافه کرد: برای بازارگردانی سهام عدالت، مقرر شده در قالب یک صندوق بازارگردانی و با تصویب شورای عالی بورس، این کار انجام شود.
1- بورس 3 ماه است بعد از شروع دولت و شروع وزارت آقای خاندوزی و مدیریت جدید عشقی همش منفی بوده و قیمتها به قیمتهای اردیبهشت برگشته اند و ضررهای سهامداران بیشتر شد.اگر اینها نمیتوانند بازار بورس را درست کنند باید عوض شوند.
2-عرضه اولیه ها در بورس با شروع دولت از نیمه شهریور متوقف شد.اگر دولت کسری بودجه دارد چرا عرضه اولیه ها را قطع کرده؟
3-پرداخت سود سهام سهامداران قرار بود از سجام انجام شود نه تنها این کار در بیشتر شرکتها انجام نشد بلکه بیشتر شرکتها در بورس طبق ماده 240 قانون تجارت که 8 ماه فرصت به شرکتها برای واریز سود می دهد دقیقا ماه هشتم را انتخاب میکنند تا سهامدار اگر دیر متوجه شد سود سهامدار در حساب شرکت بماند.خیانتی که 30 سال است در شرکتهای بورسی انجام میشود و سود سهامداران بسیاری همینطوری در بانکها و شرکتها مانده و کسی پاسخگو نیست و پیگیری هم نمیکنند که همه را از سجام واریز کنند.
4- لازم است ماده 240 قانون تجارت فوری اصلاح شود و پرداخت سود سهامداران در بورس از یکهفته بعد از مجمع سالیانه صورت گیرد.این قانون متعلق به 80 سال پیش است و الان با وجود اینترنت و آنی شدن پرداخت ها باید سود شرکتها آنی یکهفته بعد از مجمع بحساب سهامدار واریز شود.
5-لازم است قانونی که به کارگزاری ها اجازه می دهد 2 روز بعد از فروش سهام پول سهامدار را بحسابش واریز کنند را ملغی کنند و قانون جدیدی ارایه شود که پول سهامداران بعد از فروش آنی همان روز بحسابشون واریز شود.دوره اینترنت و تجارت الکترونیک است 2 روز تاخیر مال دوره 20 سال پیش بود که همه چیز کاغذی و دفتری بود.
6-لازم است ضرر تمام سهامدارانی که صندوق پالایش و دارایکم خریدن و ضرر کردن پرداخت شود و ضرر سهامدارانی که عرضه اولیه ها را خریدن و آنها به زیر قیمت عرضه اولیه آمدن هم پرداخت شود تا سهامداران متضرر ضررشان کمی جبران شود.
7-لازم است طرح ادغام کارگزاری ها هم مثل ادغام بانکها استارت بخورد تا جلوی فساد و رانت در کارگزاری ها و کاهش خدمات در کارگزاری گرفته شود.چون تعداد کارگزاری ها در کشور ما نسبت به کشور ترکیه 5 برابر بیشتر است درحالیکه حجم و ارزش معاملات بورس ایران یک چهارم بورس ترکیه است.
8-جلوی قیمت گذاری دستوری در شرکتهای فولادی خودرویی پتروشیمی پالایشی گرفته شود و از تعیین دستوری نرخ ارز در بازار و 5 نرخی بودن ارز جلوگیری شود.
9-فروش سهام عدالت برای مستقیم و غیرمستقیم آزاد شود تا هر کی به نقدینگی نیاز دارد بفروشد.بسیاری مشکل مالی دارند.بیشتر سهام عدالت استانی ها متوقف است.
چرا شما موضوعات اصلی بورس را پیگیری نمیکنید.حاشیه ها را رها کنید.بعنوان یک باتجربه و واقع بین در جامعه همین موارد را پیگیری کنید حداقل یک پول نقدی دست مردم می آید.
باتشکر