در طب سنتی، از زعفران به عنوان خلط آور و ضد سرفه، آرام بخش، ضد آسم و بهبود دهنده خلق و خو استفاده میشود و در طول قرون متمادی برای تهیه ترکیبات مختلف دارویی به منظور تسکین انواع درد به کار مي رفته است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ جادوی آشپزی، بازی با طعمها و لذت ساخت ترکیبهای متنوع، داستانی است که ادویهها روایتش میکنند. ادویههای متنوعی که با ترکیبکردن آنها میتوان طعمهای متفاوت و جذابی را خلق کرد.
زعفران یکی از این ادویهها و چاشنیهاست که عطرش همه غذاها را جادو میکند و طعمشان را ماندگار. هرچند زعفران جزو ادویههای خیلی گران به حساب میآید، اما نمیشود از عطر و رنگ آن در انواع غذاها گذشت؛ اما این ادویه چه خواصی دارد؟
طلای سرخ شفادهنده
کروکوس ساتیووس، که معمولا به عنوان زعفران شناخته شدهاست، یکی از ادویههای بسیار گران قیمت در جهان است که در حال حاضر، به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد سرطان استفاده میشود. همچنین تاثیر آن در درمان نقصهای شناختی بررسی شده است. استفادههای دیگر زعفران در طب سنتی عبارت است: درمان اسپاسم، تب، سرماخوردگی، بهبود برونشیت و بیخوابی.
در طب سنتی، از این گیاه به عنوان یک خلطآور و ضد سرفه (اکسپکتورانت)، آرام بخش، ضد آسم، آداپتوژن (سازشزا) یا قاعدگیآور استفاده میشود و در طول قرن ۱۶ تا ۱۹ برای تهیه ترکیبات مختلف دارویی جهت تسکین درد استفاده میشده است.