به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ ادامه موج سهمگین انتقادها از دولت انگلیس در پی افشای برگزاری جشنهای ویژه کریسمس پارسال در ساختمانهای دولت این کشور نخست وزیر انگلیس را به عقب نشینی و عذرخواهی واداشت.
درست در در زمانی که روزانه حدود ۵۰۰ بیمار کرونایی در این کشور جان میباختند و شدیدترین ضوابط قرنطینهای در انگلیس حاکم بود، شهروندان حتی نمیتوانتسند با عزیزان خود که مبتلا به ویروس کرونا بودند در ساعات پایانی عمر وداع کنند و در مراسم تشیع پیکر آنان حضور یابند، چند جشن با حضور دهها نفر در ساختمای دولت از جمله دفتر نخست وزیری و در وزارت اموزش و پرورش این کشور برگزار شد.
اظهارات:
۱ – ایان بلکفورد رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند
۲ – بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس انگلیس
ایان بلکفورد رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در پارلمان با انتقاد از دولت گفت: نه یک مراسم، نه دو مراسم بلکه ۳ جشن ویژه کریسمس در ساختمانهای دولتی برگزار شده است در حالی که در همان زمان، دولت محدودیتهای کرونایی را برای همگان لازم الاجرا میدانست. آیا نخست وزیر به علت خیانت به اعتماد مردم و زیر پا گذاشتن قوانین نباید پاسخگو باشد؟
حالا نخست وزیر انگیس البته پس از یک هفته انکار و بعد از انتشار اسناد غیرقابل انکار و پرواکنش که نشان داد چگونه قوانین دوران کرونایی نقض و به تمسخر گرفته شد عذرخواهی کرد.
در پی افشای ویدئوی مصاحبه تمرینی آلگرا استراتون دبیر مطبوعاتی سابق نخست وزیر و مشاور بوریس جانسون او با استعفای اشک آلود کنار رفت و از مردم عذرخواهی کرد.
در برخی واکنشها در محافل سیاسی و مطبوعاتی خطاب به وی آمده است، اگر واقعا از رفتارش متاسف است اسامی افرادی را که در این جشن شرکت داشتند اعلام کند تا مردم ناقضان قوانین و افرادی را که خود را فراتر از دولت میدانند بشناسند.
کایر استارمر رهبر حزب کارگر انگلیس هم با انتقاد شدید از دولت جانسون گفت: آنان با برگزاری میهمانی در زمان ممنوع بودن هر گونه اجتماعی، قوانین را زیر پا گذاشتند و بعد به آن خندیدند.
وی با متهم کردن نخست وزیر به دور شدن از حقیقت افزود: متاسفانه نخست وزیری داریم که با مردم صادق نیست و به جای پذیرش اشتباه و عذرخواهی گفت، هیچ مقرراتی نقض نشده است.
برخی از نمایندگان نیز با انتقاد از دولت تاکید کردند که میهمانی در ساختمان نخست وزیری در زمان اجرای شدیدترین قوانین قرنطینه اقدامی مجرمانه است که عاملان آن باید مجازات شوند.
نخست وزیر انگیس که کشورش مدتهاست به چهارمین مکان دارای بشترین مبتلایان قطعی به کرونا در جهان مبدل شده و با انتقادهای فراوان روبرو بوده است اکنون برای مدیریت بحران کرونا آن هم در شرایطی که اومیکرون بیشتر از هر کشور دیگر قاره اروپا در آن شیوع یافته، با بحران بی اعتمادی عمومی مواجه است چالشی که خود نیز به آن اذعان می کند.
بوریس جانسون در برابر نماینگان مجلس گفت: من می فهمم این موضوع که قانونگذاران خودشان به قوانین بی اعتنا باشند، تا چه انداز خشمگین کننده است.
موج گسترده انتقادها فضای سیاسی و مطبوعاتی انگلیس را نیز فراگرفته است. روزنامه ایندیپندنت در این باره نوشت: دیگر کسی نخست وزیر را جدی نمی گیرد.
نشریه گاردین هم با اشاره به بحران بی اعتمادی به دولت در انگلیس افزود: به علت بی اعتمادی مردم به دولت بریتانیا، مهار انتشار سویه اومیکرون دشوار می شود.
روزنامه دیلی تلگراف نیر به طعنه نوشت: بوریس جانسون می گوید بر سر کارهایتان حاضر نشوید اما میهمانی برگزار کنید.
نشریه دیلی میل هم عنوان یک قانون برای دولت و یک قانون برای ملت را درج کرد.
سیاستها و رویکردهای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از جمله درباره خروج انگلیس از اتحاد یه اروپا موسوم به برگزیت، مهار همه گیری کرونا در این کشور و بحران افغانستان، علاوه بر کاهش میزان محبوبیت نخست وزیر انگلیس نزد افکار عمومی، شماری از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار را هم به خشم اورد تا جایی که شماری از آنان، استعفای جانسون را خواستار شدند.