هماهنگ کننده کمیسیون مشترک مذاکرات رفع تحریمها علیه ایران در وین گفت: قصد ما این است که برجام را دوباره احیا کنیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛ انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک مذاکرات رفع تحریمها علیه ایران در پایان نشست امروز کمیسیون مشترک در وین گفت: قصد ما این است که برجام را دوباره احیا کنیم. همه هیاتها متعهد هستند و با مشورتهایی که در پایتختها داشتند با این نیت به وین بازگشته اند که کار را با جدیت از سر بگیرند.
مورا در ادامه گفت: بعدازظهر امروز ما دیدارهای دوجانبهای خواهیم داشت و فردا گروه کاری در مورد مسائل هستهای کار خود را شروع خواهد کرد و همچنین کارهای مختلفی در مورد برداشته شدن تحریمها انجام خواهد گرفت.
وی افزود: این تلاش بسیار سخت و مشکل است، هنوز مواضع مختلفی وجود دارد که باید به هم نزدیک بکنیم. من باید به شما یاداوری کنم سه ماه قبل از تابستان بطور فشرده کار کردیم و یک سری متن را روی میز مذاکره گذاشتیم. درست است که روی آن متنها توافق کامل وجود نداشت، اما انها به عنوان نکات مشترکی که بتوان از روی آنها گفت و گوهها را ادامه داد، مهم و مفید بودند؛ بنابراین الان هر پیشنهادی را که بصورت مکتوب یا زبانی مطرح شود باید در این چارچوب دید، یعنی چارچوب متونی که در بیست ژوئن داشتیم. البته توافق بر روی آن وجود نداشت، اما حاصل کار فشرده هفتهها از سوی همه هیاتها بود و برای همین بسیار با ارزش است.
هماهنگ کننده کمیسیون مشترک مذاکرات رفع تحریمها علیه ایران افزود: پس از مشورتهایی که در پایتختها انجام شد آنچه که من امروز حس کردم از سوی همه هیاتها حس جدی برای از سرگرفتن توافقی برای احیای برجام بود و این حسی بود که من امروز صبح داشتم. حالا در جریان مذاکرات طی روزهای اینده این عزم جدی تایید شود؛ نمیدانم.
وی گفت: من دیروز دیداری با گروسی (مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی) داشتم و انچه که متوجه شدم ان است که هیاتهای دیگری قرار است با گروسی دیدار کنند. این موضوعی است که خارج از محدوده مذاکرات برجامی است و نمیتوانم توضیحی در این باره بدهم.
انریکه مورا ادامه داد: همکاری خوب بین ایران و آژانس هم برای عدم اشاعه مهم است و نکته دوم این است اگر به توافقی دست پیدا کنیم تعهدات هستهای باید توسط آژانس نظارت شود؛ بنابراین آژانس بخش کلیدی از هر توافق آتی بین غرب و تهران خواهد بود و هیات ایران بیشترین اهمیت را به این همکاریها می دهد و بعد از دیدارم با گروسی متوجه شدم که در ارتباط مداوم با هیات ایران است.
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به این سوال که آیا این دور از مذاکرات، سختترین دور از مذاکرات است برای شما؟ گفت: ما کارمان را از صفر شروع نکرده ایم. ما کارمان را براساس مذاکراتی که طی چند هفته از سوی هیاتها انجام شد پیش میبریم. این کار در متون متخلفی که در بیست ژوئن بر روی میز بودد نمایانگر است، بنابراین این مذاکرات سختتر نیست چرا که از صفر شروع نکرده ایم. در عین حال من اصرار میکنم که این مذاکرات فوریت دارد و با گذشت زمان این فوریت ضرورت بیشتری پیدا خواهد کرد و ماباید هرچه بیشتر بر کار پیش رو تمرکز داشته باشیم.
وی تصریح کرد: همه هیاتها متعهد شدند تا زمانی که لازم است برای رسیدن به توافق بمانند. در مورد اینکه من خوشبین هستم یا بدبین؛ باید بگویم که الان باید به شدت واقع گرا بود. رویکرد ما این است که با واقع گرایی به جلو برویم، چون مذاکرات سخت است و چون مواضع مختلف وجود دارد و، چون برخی از نکات به شدت باز است و ما باید اینها را ببندیم و زمان ما هم نامحدود نیست و با توجه به این محدودیت زمانی به کارمان ادامه میدهیم. من از خوشبینی و بدبینی حرفی نمیزنم و همه هیاتها به وضوح بیان کرده اند که برای رسیدن به توافق تلاش میکنند و سعی ما طی روزهای آینده همین است.
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره متنهایی که کار میشود نیز گفت: الان متون مختلفی روی میز است، متونی وجود دارد که پینشهادات هیات خاصی نیست بکله نکات مشترکی است که حاصل کار همه هیاتها است؛ بنابراین من معتقدم نباید به این مساله توجه کرد که کدام پیشنهاد متعلق به چه هیاتی است. نکته مهم این است که آیا میتوانیم روی مسائلی که هنوز باز هستند، کار کنیم و آنها را تا حد امکان ببندیم تا به یک توافق نهایی برسیم.