جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار میرود.
خواص نان جو و فواید مصرف آن برای سلامتی چیست؟
یکی از نانهای مفید برای بدن نان جو است که برای آن خواص اعجاب انگیزی ذکر شده است. متخصصین میگویند یکی از راههای کاهش اشتهای کاذب و کمک به کاهش وزن بدن، خوردن جو پخته شده در ابتدای صبح و قبل از صبحانه است .
جو تاثیر بسزایی در کاهش کلسترول، فشار خون، چربی و کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. فیبر موجود در جو باعث میشود که این غذا به آهستگی در بدن هضم شود و در نتیجه فرد برای مدت طولانی تری سیر میماند.
اما رضا (ع) در تعریف از این ماده شگفت انگیز میفرمایند: برتری نان جو برگندم، همانند برتری ما بر دیگر مردمان است. هیچ پیامبری نیست که برای خورندۀ نان جو دعا نکرده و برای او برکت نخواسته باشد؛ و هیچ درونی نیست که جو، بدان در آمده و همۀ دردها از آن بیرون نرفته باشد. جو، خوراک پیامبران و غذای نیکان است.
مهمترین خاصیتهای نان جو
امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماریهای غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است.
نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب میکند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامینهای B به آرامش اعصاب کمک میکند.
خواص مهم دیگر نان جو
• جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
• جلوگیری از سفیدشدن مو جلوگیری میکند.
• جو برای کم خونی مفید است.
• برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.
• برای درمان زخمهای بدخیم آرد جو را با زرده تخممرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.
• برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید میباشد.
• مداومت در خوردن جو و نان آن باعث لاغری میشود.
شگفت انگیزترین خواص نان جو کدامند؟
نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند: پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
سیستم ایمنی بدن تقویت میشود: این نوع نان با دارا بودن آنتی اکسیدانهای فراوان و اسید چربهای مفید برای بدن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رشد تومورها مقابله میکند.
نان جو سرشار از فیبر است: همین ویژگی موجب پاک سازی دیوارههای معده و روده از ذرات آلوده میشود و از بیماریهای دستگاه گوارش جلوگیری میشود.
خاصیت رژیمی نان جو: از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن میتوان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد میشود.
از بیماریهای قلبی عروقی پیش گیری میشود.
موجب تنظیم فعالیتهای دستگاه گوارشی بدن میشود.
باعث تحریک انسولین سازی در بدن فرد میشود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه میشود.
وجود ویتامینهای گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان میشود.
از خواص نان جو میتوان به وجود مواد ضدسرطانی اشاره داشت که باعث سرکوب عوامل سرطان به خصوص پیش گیری از بروز سرطان در بستر رودهها میشود. علاوه بر این با خوردن نان جو میتوان موجب تومورهای سرطانی شد.
با خوردن نان جو سبوس دار از سفید شدن زودرس موهایتان نیز جلوگیری کنید.
مواد معدنی و املاح فراوان در نان جو در افزایش سلامت و استحکام استخوانهای شما نقش به سزایی دارد.