۳۰۰ کارشناس فنی استان های مرکز و جنوب کشور در مانور زلزله زرقان شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس در مانور زلزله فرضی در زرقان گفت: آسیب پذیری سامانه ها، تأسیسات، فرایندها و زیرساختهای مرتبط با آنها و تهدیدات طبیعی، صنعتی و انسان ساخت، از بزرگترین چالشها و موانع پیشروی فعالیت شرکتهای تابعه وزارت نیرو است.
احمدرضا خسروی افزود: ضرورت پایداری و پایایی آب و برق سبب میشود که برنامه ریزی پیشگیرانه و تمرین وظایف محوله در شرایط اضطراری از سوی دستگاههای خدمت رسان آب و برق اهمیت دو چندان پیدا کند.
وی با اشاره به ارتقا آمادگی و افزایش تابآوری شرکتهای صنعت آب و برق استان فارس در زمان مواجهه با تهدیدات، مخاطرات و سنجش کارآمدی و ارتقا هماهنگی و سطح دانش و مهارت کارکنان گفت: برای مقابله با تهدیدات متعدد طبیعی و غیر طبیعی و به هنگام سازی ظرفیتهای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و همچنین به دلیل زلزله خیز بودن فارس، این استان برای انجام مانور زلزله انتخاب شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس افزود: این مانور با همکاری ۳۰۰ نفر از کارشناسان فنی آموزش دیده در حوادث طبیعی، از استانهای اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد ، یزد و فارس در ۱۲ نقطه حادثه دیده (فرضی) انجام شد که تاسیسات آنها از قبل دچار فرسودگی و عیب شده و نیازمند تعمیرات بود.
خسروی گفت: کارشناسان به صورت عملی معایب زیر ساختهای آب و برق را اصلاح کردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس نیز با اشاره به وقوع ۲ هزار رخداد طبیعی در فارس در دو سال گذشته گفت: با توجه به رخدادهای فروردین سال ۱۳۹۸ که استان فارس را درگیر بحرانهای متعددی از جمله سیل، زلزله و آتش سوزی کرد، این مانور با هدف کاهش خسارات و افزایش آمادگی دستگاهها برگزار شد .
رحیم آزادی به سطح بندی شدن مدیریت بحران در دستههای ملی، استانی و شهرستانی اشاره کرد و گفت: استان فارس معین استانهای جنوبی و مرکزی کشور و همچنین معین منطقه ۱۶ تهران است .
وی افزود: با توجه به بارندگی فصل زمستان از ابتدای مهرماه، شیوه نامه مشخص برای دستگاهها ارسال و جلسات متعدد استانی و شهرستانی برگزار شده است و همه دستگاههای خدمات رسان و امدادی باید با همه امکانات و تجهیزات برای هرگونه حادثه در امادگی کامل باشند .
رئیس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو هم گفت: این وزارت خانه از سال ۱۳۹۷ مانورهای تمرینی -آموزشی طراحی کرده است که این مانورها در چارچوب هماهنگی و وحدت رویه بین مدیران صنعت آب و برق کشور برگزار میشود.
علی رجبی با بیان اینکه ادامه دار بودن این مانورها میتواند به شرایط محیطی و پیچیدگی آن بیفزاید، ادامه داد: مانوری که در فارس برگزار شد یکی از دشوارترین و سختترین مانورهای تمرینی آموزشی در سطح کشور بود.
رئیس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو به مهمترین اهداف این مانور تمرینی- آموزشی اشاره کرد و گفت: کسب اعتماد اجتماعی و ارتقا عملکرد ماموران آب و برق در سطح استان ها، مهمترین هدف این مانور است .
رجبی تصریح کرد: نتایجی که از مانورها در هر استان به دست میآید، قابل تعمیم به کل کشور است و به عنوان یک تجربه به نقاط دیگر ارائه میشود.
مانور یک روزه تمرینی – آموزشی با رویکرد زلزله در تاسیسات زیر بنایی صنعت آب و برق استان فارس، با شرکت استانهای مناطق مرکزی و جنوبی کشور ساعت شش صبح امروز در شهرستانهای زرقان و شیراز برگزار شد.