سوره فلق برای در امان ماندن از شر شیطان و حسودان
سوره فَلَق، صد و سیزدهمین سوره و از سورههای مکی قرآن است که در جزء سیام جای دارد؛ نامگذاری این سوره به نام فلق، به معنای صبح و سپیدهدم از آیه اول آن گرفته شده است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، سوره فلق، جزو سورههای چهار قل است. خداوند در این سوره به پیامبر اسلام، صل الله علیه و آله و سلّم، دستور میدهد از هر شری به خدا پناه ببرد، بهخصوص از شر تاریکی شب، زنان افسونگر و حسودان.
در فضیلت تلاوت سوره فلق، نقل شده است هر کس دو سوره ناس و فلق را بخواند، مانند آن بوده که همه کتابهای نازل شده از سوی خداوند متعال به پیامبران الهی را قرائت کرده است.
همچنین، نقل شده است که پیامبر (ص) این دو سوره را محبوبترین سورهها نزد خداوند دانستهاند.
آموزش سوره فلق به کودکان
علت نامگذاری
این سوره را فَلَق نامیدهاند که از آیه اول آن گرفته شده است. فلق به معنای صبح و سپیدهدم است.
نام دیگر این سوره، «مُعَوِّذَة» (پناه بردن) بوده که از واژه «عوذ: پناه بردن» در آیه اول گرفته شده است. سورههای فلق و ناس را مُعَوِّذَتین گویند. این دو سوره را به دلیل اینکه آنها را هنگام احساس خطر میخوانند، مُشَقشَقَتَین نیز گفتهاند.
محل و ترتیب نزول
سوره فلق، جزو سورههای مکی و در ترتیب نزول، بیستمین سورهای بوده که بر پیامبر (ص) نازل شده است. این سوره در چینش کنونی مُصحَف قرآن کریم، صد و سیزدهمین سوره است و در جزء سیام جای دارد.
تعداد آیات و دیگر ویژگیها
سوره فلق، ۵ آیه، ۲۳ کلمه و ۷۳ حرف دارد. این سوره به لحاظ حجمی، جزو مُفصَّلات است. سوره فلق، جزو چهار قل است؛ یعنی چهار سورهای که با «قُل» آغاز میشوند.
محتوا
خداوند در سوره فلق به پیامبر (ص) دستور میدهد که از هر شری به خدا پناه ببرد، بهخصوص از شر تاریکی شب، زنان افسونگر و حسودان.
علامه طباطبایی، رحمه الله علیه، در تفسیر المیزان، مراد از «النَّفَّاثَاتِ فِی الْعُقَدِ» را فقط زنان ساحر نمیداند، بلکه آن هر شخصی است که سحر و جادو انجام میدهد.
او در همان تفسیر مینویسد: آیات قرآن بر این دلالت دارند که دل، جان، عقل و اندیشه پیامبر (ص) از سحر و نفوذ شیاطین در امان است.
در تفسیر نمونه، آمده است که سوره فلق به پیامبر و مسلمانان تعلیم میدهد در برابر هر شری، به خدا پناه ببرند و خود را به او بسپارند.
نظر مفسران درباره سحر و جادو
سید رضی (سال درگذشت: ۴۰۶ ق) در تفسیر آیه چهارم سوره فلق (و از شر دمندگان افسون در گرهها) مینویسد: این [آیه] استعاره و مراد از آن پناه بردن به خدا از شر زنانی است که تصمیم راسخانه مردان [که از شدت استواری به گره تشبیه شده است] با مکر خود از بین میبرند و توان آنان را با نیرنگ خود، سست میکنند.
علامه طباطبایی، رحمه الله علیه، مینویسد این آیه و آیه ۱۰۲ سوره بقره نشان میدهند که قرآن کریم، واقعیت داشتن سحر و جادو را تصدیق کرده است.
فضیلت و خواص سوره فلق
از پیامبر (ص) نقل شده است هر کس دو سوره ناس و فلق را بخواند، مانند آن است که همه کتابهای نازل شده از سوی خداوند متعال به پیامبران الهی را قرائت کرده است. از امام محمد باقر (ع) نیز نقل شده است هر کس در نماز شب خود، در نماز وَتْر، مُعَوِّذَتین (سورههای ناس و فلق) و سوره اخلاص را بخواند، به او خطاب شود ای بنده خدا مژده بر تو باد که خداوند، نماز وتر تو را قبول کرد.
همچنین، نقل شده است که پیامبر (ص) دو سوره فلق و ناس را محبوبترین سورهها نزد خداوند دانستهاند. در نقلی دیگر از پیامبر (ص) آمده است هر کس سورههای توحید، ناس و فلق را هر شب ۱۰ مرتبه بخواند، مانند این است که همه قرآن را قرائت کرده است و از گناهان خود خارج میشود، مانند روزی که از مادر متولد شده است و اگر در آن روز یا شب بمیرد، شهید شده است.
متن و ترجمه سوره فلق
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِیمِ
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴿١﴾ مِن شَرِّ مَا خَلَقَ ﴿٢﴾ وَ مِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ ﴿٣﴾ وَ مِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِی الْعُقَدِ ﴿٤﴾ وَ مِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ ﴿٥﴾
به نام خداوند بخشنده مهربان
بگو: پناه مىبرم به پروردگار سپیدهدم (۱) از شر هر آنچه آفریده شده است (۲) و از شر تاریکى، چون فراگیرد (۳) و از شر دمندگان افسون در گرهها (۴) و از شر هر حسود، آنگاه که حسد ورزد (۵)
یک حمد و توحید نثار خود و پدر و مادر و اموات همه عزیزانی که قبل از من پیام گذاشته بودند کردم.
و من الله توفیق
تو گوگل زدم شر شیطان..که سوره فلق امد..هر روز چندین بار گوش میدم و زندگیم یهو عوض شد لبام شروع ب خندیدن کرد...لطفا معجزه سوره فلق و بببینید و به همه هم بگید لطف...خدا نگهدارتون باشه