رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: دادگستری کل استان با ایجاد مراکز تخصصی مشاوره پیش از طلاق علاوه بر کرج، در سه شهر فردیس، ساوجبلاغ و نظرآباد به مراجعه کنندگان خدمات مشاوره ارائه می دهد.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز افزود: این مراکز با فعالیت بیش از ۴۰ مشاور، سالیانه ۱۸ هزار جلسه مشاوره برگزار میکنند و در حدود ۱۵ درصد موارد منجر به صلح و سازش میشود که با توجه به بافت فرهنگی استان دستاورد مهمی است.
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه در ۸ ماهه نخست امسال، ۱۴۶۰ مراجعه به مراکز مشاوره خانواده انجام شده که درحدود ۱۳ درصد منجر به سازش شده است متذکر شد: دخالت خانواده طرفین، بیکاری و نبود درآمد کافی، عدم آشنایی با مهارتهای زندگی و اختلال روانی از جمله موارد متعدد درخواست طلاق در استان است.
عالیترین مقام قضایی استان البرز با اعلام افزایش آمار تشکیل پرونده طلاق در سطح استان البرز در ۶ ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۸ و نیز سال ۹۹ تاکید کرد: شرایط کنونی و برطرف کردن زمینههای وقوع طلاق نیازمند اقدامات نظام مند، یکپارچه و منسجم از سوی همه دستگاههای مسئول در استان برای کاهش طلاق و صیانت از نهاد خانواده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز اجرای طرحهای «هجرت» و «هور» با هدف باز اجتماعی کردن زندانیان جرایم اجتماعی در استان را یکی از طرحهای موفق دادگستری برشمرد و گفت: در ۸ ماهه امسال اجرای این طرحها در ندامتگاههای استان، منجر به مرخصی منتهی به آزادی، مرخصی، آزادی، آزادی با اخذ رضایت شاکی، آزادی مشروط، تعلیق مجازات، عفو و پابند الکترونیک برای ۱۶۰۱ زندانی شده است.
وی با اشاره به ایجاد مرکز ماده ۱۶ برای اولین بار در استان با پیگیریهای مشترک دستگاههای قضایی و اجرایی، گفت: با ایجاد این مرکز، جمع آوری و بازتوانی معتادان متجاهر با شدت بیشتری در حال انجام است.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه پیشگیری از رشد و گسترش حاشیه نشینی در دستور کار کارگروه پیشگیری از حاشیه نشینی بوده است، متذکر شد: اقدامات قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییرکاربری، همچنین تشکیل کمیته مشترک مابین دستگاههای عضو کمیسیون ماده ۱۰۰ و نظارت بر عملکرد آن در کنترل تغییرکاربریها و ساخت و سازهای غیرمجاز موثر بوده است.
وی با استقبال از پیشنهاد استاندار البرز برای ایجاد قرارگاه اجتماعی استان گفت: در زمینه آسیبهای اجتماعی دستگاههای مختلف وظایف متعددی دارند و کارگروهها و شوراهای متعددی هم مسئولیت دارند و قرارگاه مذکور میتواند ضمن ایجاد وحدت رویه و انسجام در اقدامات دستگاههای متولی، موجب اثربخشی بیشتر اقدامات شده و از فعالیتهای جزیرهای در این حوزه جلوگیری کند.