مدیرکل آموزش و پرورش البرز گفت: در حال حاضر این استان برای رسیدن به سرانه میانگین کشوری نیازمند یک میلیون مترمربع فضای آموزشی جدید است.
وی ادامه داد: برای ساخت مدارس یک نوبته ۶ هزار و ۶۶۷ میلیارد تومان و ساخت مدارس ۲ نوبته به ۳ هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان نیاز داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: با توجه به متوسط جمعیت ۱۰ هزار دانش آموزی ورودی به البرز در هر سال تحصیلی، ۲۸۶ کلاس درس یا ۲۴ مدرسه یک نوبته و یا ۱۲ مدرسه ۲ نوبته دراین استان باید ساخته شود.
قاسمی با اشاره به اینکه ساخت این تعداد کلاس به ۲۸۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اضافه کرد: برای اینکه استان البرز در یک پروسه ۵ ساله بتواند به حداقل میانگین سرانه فضای آموزشی در کشور برسد، نیازمند ساخت یک هزار و ۶۲۰ کلاس درس با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان است.
وی گفت: اگر نیاز استان به فضای آموزشی به صورت مدارس ۲ نوبته در نظر گرفته شود، البرز به ۸۱۰ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۸۱۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
وی افزود: نیاز سنجی فضای آموزشی در البرز در صورتی تغییر نمی یابد که میانگین سرانه فضای آموزشی کشور ثابت بماند و هیچ مدرسه ای در استان نیاز به تخریب و بازسازی نداشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز میانگین سرانه فضای آموزشی در استان البرز را ۳.۲۵۴، کشوری ۵.۲ و استاندارد جهانی را ۸.۴ ذکر کرد.
وی با بیان اینکه استان البرز با ۳.۲۵۴ سرانه فضای آموزشی دارای کمترین سرانه آموزشی است، عنوان کرد: سرانه فضای آموزشی این استان حتی پایین تر از استان سیستان و بلوچستان است.
قاسمی گفت: طی ۱۰ سال گذشته یک هزار و ۳۱۰ کلاس دولتی و یک هزار و ۳۶۸ کلاس خیری – مشارکتی که در مجموع ۲ هزار و ۶۷۸ کلاس درس می شود در استان البرز ساخته شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر البرز هیچ مدرسه خشتی و گلی ندارد و برای حذف انگشت شمارمدارس سنگی موجود در استان نیلز به رایزنی برای جذب اعتبار، تخریب و بازسازی دارد.
وی به تعداد کلاس های استانداردسازی شده استان پرداخت و افزود: از سال ۹۲ تا کنون ۵۴۸ کلاس درس البرز از سیستم مناسب گرمایشی برخوردار شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز تعداد کلاس های مقاوم سازی شده دراستان را تا کنون ۸۸۵ کلاس برشمرد.
وی یادآورشد: یک هزار و ۴۴۰ کلاس درس البرز به مقاوم سازی و یک هزار و ۲۰۰ کلاس درس هم به تخریب و بازسازی نیاز دارد.
قاسمی سرانه فضاهای ورزشی و پرورشی در استان را به ترتیب حدود ۱۰ و ۴۰ سانتی متر مربع پایین تر از سرانه فضای ورزشی و پرورشی در کشور ذکر کرد.
وی تاکید کرد: نرخ مهاجرت بالا بویژه در کرج و هشتگرد موجب شده تا زیرساخت های آموزشی ، پرورشی و ورزشی در حوزه آموزش و پرورش استان البرز پاسخگوی رشد جمعیتی در آن نباشد.
استان البرز حدود ۵۱۲ هزار دانش آموز دارد.