دولت انگلیس در برنامه ده ساله خود برای مبارزه با مواد مخدر، مجازاتهای شدیدتری برای قاچاقچیان و مصرف کنندگان این مواد منظور کرده است.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ دولت انگلیس به منظور آنچه که مبارزه موثرتر با مواد مخدر اعلام کرده، از برنامه ده ساله خود رونمایی کرد که در آن، مجازاتهای شدیدتری برای قاچاقچیان و مصرف کنندگان این مواد منظور شده است.
اظهارات:
۱ – کیت مالت هاوس – معاون وزیر کشور انگلیس
۲ – بوریس جانسون – نخست وزیر انگلیس
۳ – ایوت کوپر – نماینده پارلمان انگلیس
کیت مالت هاوس، معاون وزیر کشور در امور جرایم و پلیس انگلیس در این باره گفت: ما حدود ۳۰۰ هزار معتاد به هروئین و کراک و کوکائین داریم که حدود ۵۰ درصد از جرایم این کشور، از قبیل جریب بری و دزدی را مرتکب میشوند.
وی افزود: ما میخواهیم این معتادان، برای جرایمشان مجازات شوند و برای این که دوباره به جرم رو نکنند، در دورههای ترک اعتیاد و بازتوانی قرار گیرند.
وزارت کشور انگلیس پیش از این اعلام کرده بود، باندهای فروشنده مواد مخدر در خیابان ها، راه آهن و مترو را هدف قرار داده که به بازداشت هفت هزار و چهارصد قاچاقچی و کمک به حدود چهار هزار کودک و بزرگسال در معرض آسیب، منجر شده است.
در راهبرد ده ساله مبارزه با مواد مخدر در انگلیس، جرایمی همچون ضبط گذرنامه و گواهینامه رانندگی، ممنوعیت خروج شبانه از منزل و نیز ممنوعیت سفر، مشابه آنچه درباره آشوبگران فوتبالی اجرا میشود، درباره مصرف کنندگان مواد مخدر درجه ۱، همچون هروئین و کراک، اعمال میشود.
نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: ما میبینیم که این سیصد هزار معتاد به مواد مخدر درجه یک، مشکلات فراوانی برای کشور پدید آورده اند.
بوریس جانسون افزود: ما داریم مبارزه با باندهای مواد مخدر را در شهرها تشدید و در بازتوانی معتادان، سرمایه گذاری میکنیم. همچنین مبارزه با باندهای مواد مخدر را جدیتر دنبال میکنیم که زندگی را برای مصرف کنندگان و معتادان، جهنم کرده اند و امیدواریم خیابانها برای همه مردم، امن شود.
در همین حال؛ در پی رسوایی استفاده از مواد مخدر کوکائین در ساختمانهای دولتی انگلیس از جمله در ساختمان مجلس و نزدیک دفتر نخست وزیر، اعضای پارلمان این کشور استفاده از سگهای آموزش دیده موادیاب را برای مقابله با این مسئله مطرح کرده اند. لیندسی هویل سخنگوی مجلس عوام هم هشدار داده است که این موضوع را به پلیس اطلاع خواهد داد.
ایوت کوپر نماینده پارلمان انگلیس و وزیر کشور در دولت سایه در این باره گفت: به نظرم موضوع مصرف مواد مخدر در ساختمان مجلس باید به پلیس ارجاع داده شود. نمیشود که یک نهاد قانونگذار، خودش کلی نقض کننده قانون داشته باشد؛ این موضوع باید دقیقا بررسی شود.
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز نیز گزارش داد، جرایم ناشی از مواد مخدر، عامل نیمی از قتلها در این کشور است و هزینههایی که معتادان سالانه برای این کشور ایجاد میکنند، به ۲۰ میلیارد پوند میرسد.
به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، پارسال از هر ۱۱ فرد ۱۶ تا ۵۹ ساله انگلیسی، یک نفر (۹.۴ درصد معادل حدود ۳.۲ میلیون نفر) در این کشور مواد مخدر مصرف کرده است.
همچنین؛ یک پنجم از افراد ۱۶ تا ۲۴ ساله، (۲۱ درصد و معادل حدود ۱.۳ میلیون نفر) مواد مخدر مصرف کرده اند و ۳.۴ درصد از افراد بالغ ۱۶ تا ۵۹ ساله (معادل تقریبا ۱.۱ میلیون نفر)، پارسال در انگلیس، مواد مخدر درجه ۱ (شامل هرویین و کراک کوکائین) مصرف کردند که این میزان در میان افراد ۱۶ تا ۲۴ ساله، ۷.۴ درصد (معادل حدود ۴۶۷ هزار نفر) بود.