فرمانده انتظامی استان یزد گفت: در بیشتر سوانح رانندگی، راننده برای کنترل خودرو و مواجهه با حادثه تنها یک تا دو ثانیه فرصت عکس العمل و تفکر دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سردار عباسعلی بهدانی فرد گفت: هنگام ترکیدن لاستیک، فرمان خودرو را محکم در دست بگیرید و پایتان را از روی پدال گاز بردارید و اگر خودرو لیز خورد به هیچ عنوان از ترمز استفاده نکنید تا زمانی که خودرو به طور کامل در اختیارتان قرار گیرد. سپس در اولین فرصت خودرو را به منتهی الیه سمت راست جاده هدایت کرده و نسبت به تعویض لاستیک آن اقدام کنید.
وی افزود: کنترل خودرو در شرایط درآمدن چرخ نیز مانند وضعیت ترکیدن لاستیکها است و همان عکسالعملها را باید انجام داد با این تفاوت که ثابت نگه داشتن فرمان در این وضعیت سختتر است، چون قطعهای ثابت از خودرو با سطح جاده درگیر شده و خودرو در همان جهت شروع به چرخش میکند.
فرمانده انتظامی استان ادامه داد: هنگام قفل کردن فرمان، پا را از پدال گاز برداشته و هر چهار چراغ چشمک زن را روشن کنید تا وقتیکه زمان مناسب برای استفاده از ترمز فرارسد یعنی زمانی که سرعت خودرو کاهش یافته است و در این هنگام با احتیاط و به آرامی ترمز کنید.
بهدانی فرد اظهار داشت: اگر ناگهان سیستم ترمز دچار مشکل شد، سعی کنید با چند بار متوالی فشار دادن پدال، ترمز را پر کنید تا دوباره فشار سیستم ترمزها به حالت عادی خود برگردد اگر این کار هیچ کمکی به شما نکرد از ترمز دستی و دنده سنگین یا دنده معکوس استفاده کنید.
وی تصریح کرد: اگر چرخهای خودروی شما از جاده به سمت شانه راه منحرف شد، فرمان را یکباره برنگردانید، پای خود را از روی پدال گاز بردارید و پس از کاهش سرعت به آرامی ترمز کنید.
این مقام ارشد پلیس گفت: اگر کاپوت خودرو ناگهان باز و یا دید شما به وسیله دیگر اشیا مسدود شد باید شیشه بغل را سریعا پایین بکشید تا جلوی خود را ببینید، فلاشرهای خودرو را روشن کنید و با دقت خودرو را از جاده خارج و آن را پارک کنید.
وی ادامه داد: چنانچه هنگام رانندگی در شب در سیستم روشنایی و چراغهای خودرو خللی ایجاد شد با حفظ خونسردی براساس خط سفید وسط یا دو سمت جاده ماشین را هدایت کنید و با ملاک قرار دادن نور خودروهای روبرو از انحراف به چپ و راست جلوگیری کنید و در کوتاهترین زمان ممکن خودرو را در شانه خاکی جاده متوقف سازید.
بهدانی فرد خاطرنشان ساخت: به گفته پژوهشگران، کسانی که حین رانندگی از تلفن همراه استفاده میکنند یا از هندزفری بهره میگیرند، دچار نوعی نابینایی در قدرت و میدان دید خود میشوند که بسیار خطرناک و حادثه آفرین است از این رو استفاده از تلفن همراه ۶ برابر احتمال بروز تصادف را افزایش میدهد.