مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با انتقاد از استمرار اقدامات غیرمنصفانه و محدودیتزا دولت آمریکا، تاکید کرد: ایران اقدامات تهدید کننده ایمنی و امنیت دریانوردی را محکوم میکند.
وی ادامه داد: باید به این نکته تلخ اشاره کنم که باوجود نقش آفرینی مطلوب دولت ایران در مباحث تخصصی – فنی دریایی آیمو و اجرای موثر معاهدات دریایی به عنوان یک دولت مسوول، همچنان شاهد استمرار یکسری اقدامات غیرمنصفانه و محدودیت زا از سوی یکی از دولتهای عضو آیمو یعنی دولت ایالات متحده آمریکا علیه صنعت حمل و نقل دریایی ایران هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت ایران با قدرت این اقدامات تهدید کننده ایمنی و امنیت دریانوردی را که خلاف روح حاکم بر معاهدات دریایی، اصول حقوق بین الملل و نص صریح مواد یک و ۲ کنوانسیون ایجاد آیمو است، تقبیح و محکوم میکند، گفت: خواستار توجه دولتهای عضو به آثار و تبعات منفی این مساله و پاسخگویی دولت مزبور به جامعه بین المللی دریایی و دست کشیدن از این اقدامات هستیم.
صفایی با اشاره به مقوله انتشار ویروس کرونا در سطح جهان به عنوان دیگر مساله مهم، افزود: اگر چه در طول تقریبا دو سال گذشته کووید۱۹ بر همه جنبههای زندگی بشری اثر منفی گذاشت، اما با این حال، تلاشهای با ارزش و فداکارانه دریانوردان موجب شد تا تجارت جهانی هرگز متوقف نشود، بنابراین شورای آیمو به درستی شعار سال ۲۰۲۱ را تحت عنوان «دریانوردان در کانون آینده کشتیرانی» انتخاب کرد.
وی درباره واکسیناسیون دریانوردان، گفت: در این رابطه سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران مسوولانه با موضوع برخورد کرد و با ابلاغ اسناد IMO، ILO و WHO و مراجع ذی ربط ملی و شیوههای کاری خاص شرایط بحران به شرکتهای کشتیرانی و مقامات بندری، بر رعایت حقوق دریانوردان در دوران کرونا تاکید کرد و در آخرین اقدام واکسیناسیون تمامی دریانوردان در اولویت خاص قرار گرفت، به نحوی که تا پایان ماه آگوست سال جاری تمامی دریانوردان امکان دریافت هر دو مرحله واکسن را داشتند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین خطاب به رئیس مجمع، دبیرکل و سایر اعضای آیمو، افزود: جهان در صورتی دارای امنیت، ثبات و صلح و توسعه پایدار خواهد بود که تحریمهای ظالمانه، یکجانبه، خلاف منشور ملل متحد و مفاد کنوانسیون ایجاد آیمو و نیز تهدید علیه صنعت دریانوردی و حملات تروریستی، آن گونه که علیه کشتیهای تحت پرچم و مالکیت ایران در دریای سرخ و دریای مدیترانه در طول دو سال گذشته رخ داد، وجود نداشته باشد.
صفایی تاکید کرد: در صورتی که دولتهای عضو کنوانسیونهای دریایی به تعهدات خود به درستی عمل کنند، هیچگونه محدودیتی برای مشارکت در مباحث فنی و تخصصی دریایی آیمو از یک سو و بسط همکاریهای دو یا چند جانبه با دولتهای عضو آن، به ویژه همسایگان دریایی خود از سوی دیگر، نخواهیم داشت.