شهردار منطقه ۱۹ به همراه نمایندگان رسانههای شهری از بخشهای مختلف این منطقه بازدید کرد.
منطقه ۱۹ دارای ۳۷ کوره آجر پزی است که البته همه آنها غیرفعال هستند
امیر بیگ محمدی رئیس اداره آسیبهای اجتماعی شهرداری منطقه ۱۹ در حاشیه بازدید از کوره آجر پزی اسماعیل آباد گفت: گرمخانه منطقه به صورت شبانه روزی در حال فعالیت است و کسانی که تمایل داشته باشند روزها نیز میتوانند در آن بمانند. یک مرکز پرتو داریم که مختص آموزش به کودکان کار و خیابان است که اکثر این کودکان ساکن کورهها هستند و علاوه بر خدمات آموزشی، خدمات حمایتی و روانشناختی به انها ارائه میشود.
رئیس اداره آسیبهای اجتماعی منطقه ۱۹ افزود: همچنین به خانواده این افراد سبدهای حمایتی ارزاق و خدمات پزشکی با ظرفیت خیرین ارائه میشود. علاوه بر این، دو مرحله گشت جمع آوری معتادان متجاهر را با همکاری پلیس مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است. چرا که جمع آوری آنها نیاز به حکم قضایی و حضور ضابط قضایی دارد.
بیگ محمدی ادامه داد: دو کانکس کاهش آسیب در پرترددترین نقاط منطقه در پیروزی جنوبی و دیگری در محدوده ورزشگاه شهید کاظمی مستقر شده است. در این کانکسها با مجوز سازمان بهزیستی سرنگ، یک وعده غذای گرم در روز ارائه میشود و سرویس بهداشتی و حمام در کنار آن احداث شده تا کسانی که تمایل به حضور در گرمخانه ندارند از آن استفاده کنند.
او اضافه کرد: در شرف انعقاد دو قراداد با دفاتر توسعه محلهای منطقه در خصوص شناسایی معضلات ناحیه ۳ هستیم. همچنین پایگاه خدمات اجتماعی راه اندازی شده و ۳۰۰ کارگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با اولویت افراد آسیب دیده و در معرض آسیب برای اجرا پیش بینی شده است.
رئیس اداره آسیبهای اجتماعی منطقه ۱۹ بیان کرد: هر شب پذیرای ۱۳۰ تا ۱۴۰ نفر از افراد بی خانمان در گرمخانه منطقه هستیم که تعداد زیادی از آنها اعتیاد دارند. از ابتدای سال تا کنون ۳۰ نفر به صورت داوطلبانه برای اعزام به کمپ و پیگیری روند درمان به ما مراجعه کردند.
بیگ محمدی عنوان کرد: اتباعی که در گرمخانهها ساکن هستند از دو طیف مجاز و غیر مجاز هستند و غالب آنها به صورت خانوادگی در این کورهها ساکن هستند. ۱۵۳ خانوار (۶۵۲ نفر) در این کورهها ساکن هستند که بالغ بر ۴۰۰ نفر آنها از اتباع هستند.
موافقت زاکانی با واگذاری زمین برای ساخت بیمارستان دولتی
در ادامه این برنامه، سیدمهدی هدایت شهردار منطقه ۱۹ نیز درباره مشکلات این منطقه گفت: موافقت واگذاری زمینی را برای احداث بیمارستان دولتی در منطقه با دستور شهردار تهران گرفتیم.
شهردار منطقه ۱۹ درباره آخرین وضعیت مجموعه ورزشی شهید باکری افزود: قرار است که در هفته پیش رو مدیرعامل جدید سازمان ورزش از این مجموعه بازدید داشته باشد و درباره واگذاری آن به بخش خصوصی و یا مرمت آن توسط خود سازمان ورزش و یا به منطقه واگذار کند تا ما آن را بهسازی و در اختیار مردم قرار دهیم.
هدایت در ادامه درباره کورههای آجرپزی منطقه ۱۹ توضیح داد: تهدیداتی که در منطقه داریم را میتوان تبدیل به فرصت کرد. یکی از این تهدیدات کورههای آجرپزی است که دارای عرصههایی است که میتوان روی آن بارگذاری موثر هم در بخش مسکونی و هم در بخش خدمات در منطقه ۱۹ انجام داد.
او اضافه کرد: در طی سالهای گذشته سیاستهایی که برای این کورهها اتخاذ شده منجر به نتیجه نشده و این کورهها به فضاهای بی دفاع و ناامن شهری شده اند. بحث عدالت فضایی تهران مطرح است و باید این عدالت را در بحث شهرسازی به منصه ظهور و بروز برسانیم.
برنامهریزی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی
او افرود: هفته گذشته معاون شهرسازی شهرداری تهران از این فضاها بازدید کرده است. از آنجا که به دلیل نوع پهنههای این محدودهها برای سرمایه گذاری مالکان اقتصادی و به صرفه نیست؛ بنابراین باید نسخهای که برای مناطق جنوبی تهران مینویسیم متفاوت با مناطق شمالی باشد.
شهردار منطقه ۱۹ تاکید کرد: برنامه ما در ارتباط با این کورهها این است که اولا جذابیت سرمایه گذاری برای بخش خصوصی ایجاد کنیم. در واقع باید پهنههای این محدودهها را تغییر دهیم و سیاستهای تشویقی اتخاذ کنیم تا مالکان این کورهها در سرمایه گذاری مشارکت کنند.
هدایت بیان کرد: پیشنهادات ما در این زمینه آماده شده به زودی به معاونت شهرسازی ارائه میشود و تا چند ماه آینده عملیات اجرایی روی این کورهها آغاز میشود. با صاحبان کورهها نیز در حال مذاکره هستیم تا آنها را نیز پای کار بیاوریم. او با بیان اینکه حدود ۸۰ هکتار عرصه این کورهها است که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد، عنوان کرد: ساکنان این کورهها تعدادشان زیاد نیست و اکثر این افراد کسانی هستند که قبلا در این کوره پزیها کار میکردند. شهرداری نیز در بخشی از برنامههای خود اسکان این افراد را مد نظر قرار داده و در کنار حل معضلات این کورهها، ساکنان این محدوده نیز صاحب خانه میشوند.
شهردار منطقه ۱۹ درباره فرو چالههایی که به دلیل این کورهها در این نقاط ایجاد شده، توضیح داد: البته این مسأله یک فرصت است و میتوانیم پارکینگها و طبقات منفی را در این فضاهایی که پایینتر از معابر اصلی محدوده به وجود آمده پیش بینی کنیم و مشکل فنی از این جهت وجود ندارد.
هدایت گفت: این اقدامات از سمت شهرداری نیاز به بودجه خاصی ندارد و تنها باید سیاستهای مناسبی اتخاد کنیم و صاحبان این کورهها افراد توانمندی هستند که علاقمند به سرمایه گذاری برای تعریف پروژههای بزرگ مقیاس در این محدودهها هستند. به سه سناریو با پیوستهای اجتماعی و فرهنگی مناسب درباره این کورهها رسیدیم و آنها را در اسرع وقت به معاونت شهرسازی منعکس خواهیم کرد.
هدایت درباره وضعیت خلازیر گفت: اقتصادی که در این فضا شکل گرفته سالم است. باید پهنه این محدوده را در بخشهایی که ساخت وساز انجام شده تغییر دهیم و این محدوده را ساماندهی کنیم تا اشتغالی که در آن صورت گرفته را ضابطهمند کنیم. اگر زیر ساختها را حل کنیم میتوانیم به این افراد خدمات ارائه دهیم.
بخشی از آسیبهای اجتماعی خلازیر به دلیل نبود امکانات و خدمات است
او با بیان اینکه حدود ۴ تا ۵ هزار صنف در خلازیر شکل گرفته است، افزود: بخشی از آسیبهای اجتماعی در این محدوده به دلیل پهنه آن و نبود امکانات و خدمات است. اگر موانع قانونی اخد پروانه را برای این افراد حل کنیم میتوان این خدمات را ارائه و این محدوده را به یک مرکز اقتصادی تبدیل کرد.
شهردار منطقه ۱۹ ادامه داد: سه سناریو برای خلازیر تهیه کردیم. پیشنهاد ما این است که پارکی که در بخشی از این محدوده شروع به ساخت شده را ادامه دهیم و بخشی که در آن ساخت وساز شده و فعالیتهای اقتصادی در آن شکل گرفته را ساماندهی کنیم چرا که این بخش قابلیت جمع کردن و از بین بردن ندارد.
هدایت اضافه کرد: باید برای بخش ضایعات برنامهای تعریف و برای بخش فروش نیز برنامهای جداگانه در نظر بگیریم. تلاش ما این است که ظرف دوماه برنامههای پیشنهادی مصوب شود. بافت مسکونی چسبیده به محدوده خلازیر نداریم. مالکان این محدوده نیز توان اقتصادی دارند و آمادگی دارند تا با اخذ پروانه معابر آن را اصلاح و زمینه ساماندهی آن را فراهم کنند.