مدیر توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان همدان از ثبت جهانی سیر این استان در آینده نزدیک خبر داد.
وی سطح زیر کشت سیر در استان همدان را ۳ هزار و ۶۲۶ هکتار و مقدار تولید آن را ۴۸ هزار و ۹۸۴ تن در سال اعلام کرد و افزود: مقدار صادرات سیر از ابتدای امسال تاکنون ۷ هزار و ۵۲۱ تن به ارزش صادراتی ۶/۹ میلیون دلار بوده است که بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان صادر میشود.
مدیر توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان همدان، نبود کارخانه سورت، بسته بندی و فرآوری سیر در همدان، نبود سردخانه مناسب برای نگهداری سیر وهمچنین آگاهی نداشتن سردخانه داران استان در خصوص چگونگی نگهداری سیر، فعال نبودن انجمن سیر در اتاق بازرگانی برای پیگیری مسائل و مشکلات تولید و صادرات محصول و فعال نبودن شرکتهای صادراتی در استان برای بازاریابی در کشورهای هدف را از موانع و مشکلاتی موجود برای صادرات این محصول عنوان کرد.
نوع آب و هوا و خاک منطقه و تابش نور خورشید کافی سبب کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.