پیدایش سویه جدید اومیکرون باعث شده است تلاشهای جهانی در زمینه مقابله با ویروس کرونا با چالشهای غیرمنتظرهای روبرو شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، دانشمندان و متخصصان در این میان هشدار میدهند تا زمانی که توزیع واکسن در میان مناطق مختلف جهان عادلانه نباشد پیدایش و شیوع سویههای جدید کرونا در آینده نیز ادامه خواهد یافت.
دانشمندان هشدار دادند تا زمانی که واکسنهای کرونا به شکلی عادلانهای در میان مردم جهان توزیع نشود شاهد پیدایش پیوسته سویههای بالقوه خطرناک کووید ۱۹ خواهیم بود. اکثریت افراد در قاره آفریقا تا کنون حتی یک دز واکسن نیز دریافت نکرده اند. البته در میان کشورهای واقع جنوب آفریقا وضع به مراتب از بقیه نقاط بهتر است. با این حال در مقام مقایسه با کشورهای ثروتمند دنیا نظیر آمریکا، که در آن بیش از هشتاد درصد افراد دستکم یک دز واکسن دریافت کرده اند، اوضاع در جنوب آفریقا خوب نیست. سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون در مدت زمان کوتاه، شیوع زیادی یافته به گونهای که در ۴۲ کشور و منطقه جهان مواردی از آن پیدا شده است. فرانچسکو روکا، رئیس اتحادیه بین المللی سازمانهای صلیب سرخ و هلال احمر میگوید که پیدایش سویههای جدید کرونا یک زنگ هشدار است.
فرانچسکو روکا، رئیس اتحادیه بین المللی سازمانهای صلیب سرخ و هلال احمر میگوید ما پیدایش اومیکرون را نشانهای دال بر این میدانیم که نابرابری در توزیع واکسن میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد. اگر ما در مسیری که تا کنون در پیش گرفته ایم ادامه دهیم شاهد خواهیم بود که آفریقا و سایر کشورهای در حال توسعه که هزینه بالایی را پرداخت کرده اند باز هم این هزینهها را خواهند داد. در حالی که در کشورهای غربی نظیر اروپا و آمریکا، کانادا و انگلیس در شرایط کنونی بحث از دزهای یادآوری و دزهای چهارم و پنجم است در برخی کشورها میزان افراد واکسینه شده از ده درصد هم کمتر است و این امر به لحاظ اخلاقی غیرقابل پذیرش است. سیستم کوواکس (سیستم بین المللی توزیع واکسن در میان کشورهای جهان تحت نظارت بین المللی) ایده خوبی بود، ولی متاسفانه خوب کار نکرد... کوواکس باید یک اولویت برای جامعه جهانی باشد، ولی این سیستم، دزهای کافی واکسن و حمایتهای مالی کافی را برای تکمیل ماموریت خود دریافت نکرده است.