گشت مشترک تعزیرات حکومتی امروز در منزلی مسکونی در منطقه حکیمیه با ساختمانی مواجه شد که بدون هیچ مجوز و بدون حضور کارشناس گیاهان دارویی، فرآوری و تبدیل به داروهای گیاهی میشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، استقبال از داروهای گیاهی رو به افزایش است، اما آیا هر داروی گیاهی با هر کیفیتی قابل مصرف و عرضه هم است؟
به منزلی مسکونی آمدیم که زیرزمین آن به کارگاهی غیرمجاز برای تولید داروهای گیاهی تبدیل شده بود.
خانم جدی فر کارشناس ارشد غذا و داروی دانشگاه شهید بهشتی که ما را همراهی میکرد، پس از مشاهده قرصها و کپسولهای بسته بندی شده گفت: فرمولاسیون مورد استفاده این داروها به هیچ وجه مشخص نیست و اینجا دستگاههای قرص ساز و کپسول ساز مشاهده میکنیم، اما بدون حضور متخصص، داروها بسته بندی میشود.
چند خانم که خودشان اقرار کردند هیچ تخصصی ندارند و حتی هیچ دوره آموزشی را هم نگذرانده اند، مسئول ساخت و بسته بندی این داروها بودند.
در این کارگاه غیرمجاز مقادیر بسیار زیادی از ترکیب عسل با گل محمدی وجود داشت که آنها را در بسته بندیهایی با عنوان گل قند روانه بازار و ادعا میکردند درمان کننده یبوست و رفع رطوبت و بلغم است در حالی که این بسته بندیها هیچ نشانی، شماره تلفن و مجوز استاندارد و سلامت نداشت.
تصور نکنیم که داروهای گیاهی هیچ عوارضی ندارد و خانم جدی فر کارشناس ارشد غذا و داروی دانشگاه شهید بهشتی در این خصوص معتقد بود که درست است گیاهان دارویی طبیعی است، اما در صنعت داروسازی میتواند عوارض داشته باشد.
آقای حسینی مقدم بازرس صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم پس از مشاهده برخی داروهای لاغری در این انبار غیرمجاز گفت: موارد زیادی داریم که به سبب مصرف این داروهای غیرمجاز فوت کرده اند چرا که ترکیبات این داروها به هیچ وجه مشخص نیست.
آقای طیبی رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی شهر تهران هم درباره این کارگاه غیرمجاز گفت:، چون داروهای ساخته شده در این کارگاه زیرنظر متخصص ساخته نمیشود و از نظر ما غیرقابل مصرف است و این کارگاه پلمب میشود تا بعد از ارسال پرونده به تعزیرات در اسرع وقت، حکم آن را نیز صادر کنیم.
گیاهان دارویی به خودی خود مشکلی ندارد، اما وقتی تبدیل به داروهای گیاهی میشود حتما باید مجوز ساخت داشته باشد.