معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه از تلاش دستگاه دیپلماسی برای افزایش مناسبات اقتصادی میان تهران - مسکو به رقمی بیش از پنج میلیارد یورو خبر داد.
آقای مهدی صفری در حاشیه نشست بررسی آخرین وضع روابط اقتصادی تهران - مسکو در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این جلسه موضوعات مختلفی بررسی شد که یکی مربوط به کریدور شمال -جنوب بود که مسائل و مشکلات آن بررسی و بر تکمیل بخشهای مختلف این کریدور در مسیر دریای خزر تاکید شد.
وی افزود: یکی از بخشهای این کریدور، تکمیل بندر انزلی- کاسپین است که در این مسیر دو خط آهن به سمت دریای خزر داریم، یکی مربوط به بندر امیرآباد و دیگری در مسیر انزلی- کاسپین که بندر امیرآباد آماده شده است، اما بندر کاسپین هنوز آماده نیست و از دو ماه پیش فعالیت برای تکمیل آن ادامه دارد.
آقای صفری گفت: در نشست امروز همچنین در خصوص استفاده از کشتیهای کانتینربر که بتوانند واگنهای ما را جابجا کنند، تبادل نظر و نتیجه گیری شد که این کشتیها را خرید یا اجاره کنیم.
معاون وزیر امورخارجه افزود: درباره بخش شرق این کریدور نیز که از ترکمنستان و قزاقستان به روسیه میرود، مشکلاتی در خصوص کمبود واگن مطرح بود که در این باره با مقامات ترکمنستان رایزنی کردیم تا رانندههای ما بتوانند از طریق این کشور بارهای شان را تخلیه کنند.
وی اجرای طرحهای مشترک مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با روسها را از دیگر موضوعاتی برشمرد که در نشست بررسی آخرین وضع روابط اقتصادی تهران- مسکو، پیگیری شد.
آقای صفری گفت: یکی دیگر از موضوعات مطرح در نشست امروز، اجرای طرح فاینانسهایی است که حدود پنج میلیارد یورو ارزش دارد که یکی مربوط به نیروگاه سیریک و دیگری تقویت دو نیروگاه رامین و گتوند است.
معاون وزیر امورخارجه افزود: در چارچوب اجرای این طرح، نیروگاه سیریک فعال شده و بلافاصله تقویت دو نیروگاه رامین و گتوند نیز انجام میشود که ارزش یکی از این طرحها ۳۸۰ میلیون دلار و دیگری ۲۸۰ میلیون دلار است.
وی اجرای طرح اینچه برون را از دیگر طرحها برشمرد و اضافه کرد: درخصوص اجرای این قرارداد با روسها تفاهم کردیم، اما باید تلاش شود که آن را اجرا کنیم.
آقای صفری تاکید کرد: یکی از مهمترین مسائل مطرح در نشست امروز موضوع صادرات محصولات کشاورزی ما به روسیه بود که اکنون رقم محصولات صادراتی ما به این کشور ۶۷۰ میلیون دلار است و با توجه به برخی مسائل که اتفاق افتاده است نباید اجازه دهیم این رقم مخدوش شود.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به پیگیریها در خصوص آفات محصولات کشاورزی صادراتی ما گفت: وزارت کشاورزی و سازمان غذا و دارو مکلف شدند که با هماهنگی یکدیگر مسائلی را که روسها در این خصوص مطرح کردند، به زودی رفع کنند.
وی همکاری در تولید دارو را از دیگر حوزههای ارتباطی تهران - مسکو دانست و افزود: تولید ما در این عرصه خوب است، اما موانعی برای دریافت مجوز در روسیه وجود دارد که مقرر شد پیگیری و آن را رفع کنیم.
آقای صفری بیش از ۸۰ درصد صادرات کشورمان به روسیه را مربوط به محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: علاوه بر این رقم صادراتی دو طرح فاینانس شده شامل نیروگاه سیریک و اینچه برون به ارزش دو و دو دهم میلیارد یورو و تقویت دو نیروگاه به ارزش حدود ۷۰۰ میلیون یورو قابل محاسبه است که مجموع ارقام به پنج میلیارد یورو افزایش مییابد.