فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه طرح کامل و هادی مبنی بر راهاندازی شهرک سلامت ۱۰ هزار نفری در مکان مرکز مهر سروش ارائه شده است، گفت: معتادان متجاهر بعد از گذشت سه ماه از زمان سمزدایی باید مشغول کار شوند.
رئیس پلیس تهران افزود: با افتخار میگوییم مددجویان پذیرش شده در این مرکز حتی قرص و شربت متادون مصرف نمیکنند و به هیچ مواد مخدری دسترسی ندارند.
وی بیان کرد: تلاش میکنیم به مددجویان این مرکز شغلی بیاموزیم و با خانوادههای آنها ارتباط بگیریم.
این مقام انتظامی تصریح کرد: اکثر خانوادههای این معتادان بهبودیافته، آنها را یا طرد کردهاند یا اطلاعی از آنها ندارند، حتی ۵۰ تا ۶۰ مددجو در این مرکز فاقد هویت هستند یعنی آنقدر گرفتار مواد مخدر شده بودند که اصلاً نمیدانند پدر و مادرشان چه کسی است و اصل و نسب خود را نیز فراموش کرده اند.
سردار رحیمی تصریح کرد: در کمتر از دو سال گامهای خوبی در این مرکز برداشته شده، اما نگاه و افق ما بلندتر است.
رئیس پلیس تهران ضمن انتقاد از فرآیندهای بازپروی و اقداماتی که در خیلی از مراکز بازپروری صورت میگیرد، گفت: این اقدامات باید اصلاح شود و نباید از این اظهارات نیز ناراحت شوند.
وی از کارخانهداران و صاحبان مراکز صنعتی خواست که سولهها و خط تولید خود را در مرکز مهر سروش احداث کنند تا زمینه اشتغال مددجویان این مرکز فراهم شود.
این مقام انتظامی یادآور شد: اقدامات پلیس درباره نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر در مرکز مهر سروش درحالی صورت میگیرد که پلیس اصلاً وظیفهای در این رابطه ندارد و سازمانهایی مانند بهزیستی و شهرداری و دستگاههای دیگر باید این کار را کنند.
سردار رحیمی با بیان اینکه طرح کامل و هادی مبنی بر راهاندازی شهرک سلامت ۱۰ هزار نفری در مکان مرکز مهر سروش ارائه شده است، گفت: معتادان متجاهر بعد از گذشت سه ماه از زمان سمزدایی آنها، باید مشغول کار شوند لذا در بخشهای مختلف باید پیشبینی کنیم که این افراد سرگرم و مشغول کار شوند و اندک اندک به زندگی بازگردنند.
افزایش ظرفیت مرکز نگهداری معتادان سروش
سردار سرتیپ حسین رحیمی گفت: ظرفیت نگهداری مرکز سروش ۷۸۰ نفر است که تا یک ماه آینده این میزان پذیرش به دو هزار نفر افزایش خواهد یافت.
سردار رحیمی امروز در بازدید از مرکز بازپروری سروش در کهریزک گفت: ساخت یک سوله نگهداری معتادان متجاهر با تمامی تجهیزات به پایان رسیده است و ساخت دو سوله دیگر نیز بزودی آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمامی استانداردها را رعایت خواهیم کرد، افزود: به گونهای برنامه ریزی کرده ایم که بازگشت معتادان به جامعه بدون خوردن متادون و شربت آن باشد و حتما افراد بازپروری شده را تحویل خانوادهها میدهیم.
سردار رحیمی افزود: در مرکز بازپروری سروش معتادان متجاهر، حرفه میآموزند از جمله خیاطی، کشاورزی، صافکاری، آهنگری، پرورش گل و گیاه و دامپروری که بتوانند بعد از خارج شدن از مرکز بازپروری به کاری مشغول شوند.
سردار رحیمی گفت: از سازمانها و نهادها به خاطر همکاری شان از جمله فرمانداری شهرستان ری، استانداری تهران تشکر میکنیم، زیرا موجب شدند که آب شهری و برق وصل شود، اما مشکل در حال حاضر بحث جاده خاکی است که مشکلاتی را برای همکاران، کارکنان و خانوادههای معتادان متجاهر برای دیدار ایجاد میکند که این موضوع را نیز فرمانداری شهرستان ری قول داده است تا تکمیل کند.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز کمکهای بیشماری را در زمینه افزایش ظرفیت مرکز بازپروری سروش انجام داده است که بزودی ۷۵۰ تخت دیگر در یک سوله به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
سردار رحیمی همچنین از خیران به خاطر حضور مستمرشان در توسعه مراکز بازپروری تشکر کرد.