نشست هم اندیشی فعالان و علاقمندان حوزه پسماند با هدف تحقق اقتصاد چرخشی در حوزه پسماند و بازیافت برگزار شد.
مريم محمدي، گفت: کارگروه مدیریت پسماند در چار چوب قوانین و اختیارات محوله با احصاء مشکلات پیش رو نسبت به تسریع حل آنها اقدام خواهد کرد.
وي با بیان اینکه برای مرتفع کردن مشکلات در این حوزه مناسبترین راه کار ارائه شده از سوی اداره محیط زیست خارج کردن زباله از جزیره است، افزود: با قوانین سخت گیرانه نظارتی و تشویقی میتوان تفکیک از مبدا به حداکثر ممکن برسد تا مرغوبیت کمپوست افزایش یابد.
محمدی گفت: اجرای این کار به شکل ایده آل سبب کاهش ۲۰ درصدی زباله میشود و میتوان با انجام فرایند پرس و خارج کردن از جزیره؛ مشکل پسماند کیش را حل کرد.
رئیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش در رابطه با زباله سوزی که از نظر آلودگی هوا مشکلات دیگری را نیز به دنبال دارد و باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد، افزود: با توجه به مشکلات زباله سوزها و پتانسیل الایندگی آنها، هزینه گزاف خرید و نگهداری و همچنین لزوم استقرار آنها در خارج از حریم شهرها است از این رو استفاده از زباله سوز در جزیره مستلزم مطالعات فنی، اقتصادی و زیست محیطی و تایید آن در حوزههای ذیربط است.
محمدي خاطر نشان کرد: جزیره کیش به خاطر پاکیزیگی آب و هوا یکی از جاذبههای گردشگری این منطقه به شمار میآید که مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور به جزیره سفر میکنند.
رئیس اداره مرکز نوآوری کیش برنامه راهبردی این مرکز را استقرار شرکتهای دانش بنیان برای توسعه بازار و صادرات محصولات دانش بنیان عنوان کرد.
پرویز عطائی گفت: برخی از شرکتهای مستقر در مرکز نوآوری کیش به صورت مستقیم میتوانند به این حوزه معرفی شوند.
نشست هم اندیشی فعالان و علاقمندان حوزه پسماند با محوریت "مشارکت شرکتهای دانش بنیان، تفکیک از مبدا، بازیافت باطری و چوب اره، ارسال کارتنهای بازیافتی به سرزمین اصلی، شوتینگ زباله در ساختمانهای مسکونی، پسماندهای الکترونیکی، تفکیکان پلت فرم، تبدیل پسماند به انرژی، تولید سرکه چوب از گیاهان بازیافتی" در سالن اجتماعات مرکز آموزش این سازمان برگزار شد.