رئیس جمهور یکشنبه شب بعد از خبر ۲۱ شبکه اول سیما در یک گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن میگوید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی در سومین گفتوگوی تلویزیونی با مردم از آغاز دولت سیزدهم، یکشنبه ۱۴ آذرماه بعد از خبر ساعت ۲۱ شبکه اول سیما به صورت زنده و مستقیم با مردم سخن میگوید.
رئیس جمهور در این گفتوگو در خصوص مهمترین توفیقات دولت در ۱۰۰ روز گذشته، تلاشهای انجام شده و نیز برنامههای دولت سیزدهم برای حل مشکلات با مردم گفتوگو خواهد کرد.
این گفتوگوی زنده تلویزیونی همزمان از رادیو سراسری نیز پخش خواهد شد.
برخی کشورها موقتا با سیستم گمرکی و مالیات معقول (بیشتر برای مقابله با دامپینگ شرکتهای خارجی) بوده.
در ضمن فقط واردات محصولات لوازم خانگی کره ای ممنوع شد و نه همه (این یک سواستفاده)، حتی این ممنوعیت زماندار باشد و نه ابدی.
اشتباهی که موجب سوءاستفاده محتکران و تولیدکنندگان طماع میکند، محصولاتی ادعای تولید داخل دارند دایم گران میکنند، لوازم خانگی یکی اقلامی است در ازدواج نقش مهمی دارد، اگر با ادامه این وضع گرانفروشی باشد، تاثیر منفی در ازدواج خواهد گذاشت! و متاسفانه زندگی شاید امروزی دیگر امثال یخچال نمیتواند حذف کند (من حتی مطمئنم روزی دستگاهایی ماژولار بوجود آمده و کار بخچال میکنند، انحصار و فساد مافیای داخلی قاچاق رونق میدهد).
اما من حدس قوی میزنم بالاخره این گرانفروشی حریصانه تجار و تولیدکندگان کذایی بی انصاف و بعضا دروغگو (مونتاژکارها)، به تغییر الگو مصرف و سبک زندگی در ایران در بیش از نیم مردم میشود و اکثر اقلامی برقی مثل سشوار، آبمیوه گیری، جارو برقی و ماشین لباش شویی و خیلی وسایل برقی از سبد اکثریت مردم خارج خواهد شد و این حقیقت در اقلام خوراکی دیدیم، در نهایت همین تولیدگنندگان گرانفروش و کذایی زیان خواهند دید!
سزای گرانفروش نخریدن است! ممنوعیت مطلق واردات یک سیاست اشتباه تاریخی است، باید تنظیم بازار رقابتی باشد، اگر این صنعت لوازم خانگی حقیقتا راست باید هر زو کیفیت بیشتر وقیمت کمتر کند، این طبیعت منطق اقتصاد است، حالا عمده بازار گرفته اند و طبیعتا بادی فروششان بالا برود و منطقا تیاراژ بیشتر قیمت پایین میاوردف اما در این قرا نیست منطق اقتصاد باشد گویا!
با ادامه این وضع انحصار و ممنوعتیهای مطلق، سرنوشت تمام این انحصار به فاجعه صنعت خودور خواهد کشید. نجاست و حرامخوری مافیا هر روز کشور را خواهد گرفت.
1- بورس 3 ماه است بعد از شروع دولت و شروع وزارت آقای خاندوزی و مدیریت جدید عشقی همش منفی بوده و قیمتها به قیمتهای اردیبهشت برگشته اند و ضررهای سهامداران بیشتر شد.
2-عرضه اولیه ها در بورس با شروع دولت از نیمه شهریور متوقف شد.اگر دولت کسری بودجه دارد چرا عرضه اولیه ها را قطع کرده؟
3-پرداخت سود سهام سهامداران قرار بود از سجام انجام شود نه تنها این کار در بیشتر شرکتها انجام نشد بلکه بیشتر شرکتها در بورس طبق ماده 240 قانون تجارت که 8 ماه فرصت به شرکتها برای واریز سود می دهد دقیقا ماه هشتم را انتخاب میکنند تا سهامدار اگر دیر متوجه شد سود سهامدار در حساب شرکت بماند.خیانتی که 30 سال است در شرکتهای بورسی انجام میشود و سود سهامداران بسیاری همینطوری در بانکها و شرکتها مانده و کسی پاسخگو نیست و پیگیری هم نمیکنند که همه را از سجام واریز کنند.
4- لازم است ماده 240 قانون تجارت فوری اصلاح شود و پرداخت سود سهامداران در بورس از یکهفته بعد از مجمع سالیانه صورت گیرد.این قانون متعلق به 80 سال پیش است و الان با وجود اینترنت و آنی شدن پرداخت ها باید سود شرکتها آنی یکهفته بعد از مجمع بحساب سهامدار واریز شود.
5-لازم است قانونی که به کارگزاری ها اجازه می دهد 2 روز بعد از فروش سهام پول سهامدار را بحسابش واریز کنند را ملغی کنند و قانون جدیدی ارایه شود که پول سهامداران بعد از فروش آنی همان روز بحسابشون واریز شود.دوره اینترنت و تجارت الکترونیک است 2 روز تاخیر مال دوره 20 سال پیش بود که همه چیز کاغذی و دفتری بود.
6-لازم است ضرر تمام سهامدارانی که صندوق پالایش و دارایکم خریدن و ضرر کردن پرداخت شود و ضرر سهامدارانی که عرضه اولیه ها را خریدن و آنها به زیر قیمت عرضه اولیه آمدن هم پرداخت شود تا سهامداران متضرر ضررشان کمی جبران شود.
7-لازم است طرح ادغام کارگزاری ها هم مثل ادغام بانکها استارت بخورد تا جلوی فساد و رانت در کارگزاری ها و کاهش خدمات در کارگزاری گرفته شود.چون تعداد کارگزاری ها در کشور ما نسبت به کشور ترکیه 5 برابر بیشتر است درحالیکه حجم و ارزش معاملات بورس ایران یک چهارم بورس ترکیه است.
8-جلوی قیمت گذاری دستوری در شرکتهای فولادی خودرویی پتروشیمی پالایشی گرفته شود و از تعیین دستوری نرخ ارز در بازار و سه نرخی بودن ارز جلوگیری شود.
9-مدیران اقتصادی اگر ظرف یکسال کارایی نداشتن فوری تغییر دهند و اجازه خرید وقت توسط مدیران نالایق را ندهند.
10-مدیران اقتصادی را اقتصادی بگذارند و جلوی دخالت مدیران سیاسی در اقتصاد را بگیرند.