هلند، نخستین کشور جهان غیر از کشورهای جنوب آفریقاست که ابتلای گروهی به امیکرون در آن به ثبت رسیده، کشوری که حالا به فاصله چند روز، از شناسایی ۲۳ هزار ابتلای جدید خبر داده است. یک رکوردشکنی از زمان آغاز شیوع کرونا.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مقامات بهداشتی میگویند برخی عملهای جراحی سرطان و قلب را متوقف کرده اند تا بتوانند تختهای بیشتری در بخش مراقبتهای ویژه خالی کنند.
امروز همچنین، سازمان بهداشت جهانی از شناسایی سویه اومیکرون در ۳۸ کشور جهان، در همه شش منطقه این سازمان خبر داد.
کشورهای جهان هم محدودیتهای مسافرتی بیشتری وضع کرده اند تا مدت زمان بیشتری از این سویه جدید در امان بمانند؛ و با این همه، امروز خبرهای امیدوارکننده هم مخابره شد. نتایج یک پژوهش جدید که در وبسایت OSF منتشر شده است نشان میدهد از دهها جهشی که در این سویه جدید رخ داده، دستکم یک جهش ناشی از ترکیب ساختار ژنتیکی این ویروس با بخشی از ژنتیک یک ویروس دیگر است؛ ویروسی که احتمالا همان ویروس مولد سرماخوردگی باشد. پژوهشگران میگویند این ترکیب ژنتیکی احتمالا در سلولهایی رخ داده که به طور همزمان به هر دو ویروس آلوده شده بوده اند.
به گفته پژوهشگران، مشابه این توالی جدید که در گونههای پیشین کرونا دیده نشده است، در بسیاری از ویروسها ازجمله ویروس سرماخوردگی و همچنین در ژنوم انسان نیز وجود دارد.
با افزوده شدن این بخش جدید ژنتیکی به ویروس کرونا، توالی ژنتیکی ویروس، شباهت بیشتری به ژنوم آدمی پیدا کرده است؛ ویژگی که به خودی خود میتواند به ویروس جدید کمک کند از سد ایمنی انسان رد شود.
دکتر «جِرِمی کامل»، استاد میکروبیولوژی میگوید: "این همه تغییر ناگهانی، بسیار زیاد است. مانند سارق بانک است که عکسی از او دارید و بعد سبیل گذاشته و موهایش را کوتاه کرده، عینک زده و ریش هم گذاشته باشد. این تشخیص دوباره آن را برای سیستم ایمنی بسیار دشوار میکند. "
مسالهای که میتواند گزارشها را درمورد سهولت انتقال ویروس و همینطور گزارشهای مبنی بر ضعیف بودن ابتلاهای مشاهده شده توضیح دهد.
دکتر «مهدی تقدسی»، متخصصی ایمنی شناسی در مصاحبه با خبرنگار ما میگوید: ویروسهای خانواده کرونا طیف وسیعی رو شامل میشوند. ویروس مولد کووید متعلق به گونه سارس این خانواده است. در این خانواده گونههای عامل سرماخوردگی را هم داریم. این گونهها معمولا بیماری زایی بسیار کمی دارند. اگر این ترکیب احتمالی رخ داده باشد، این احتمال وجود دارد که ویروس ترکیبی جدید به علت کسب توالی ویروس سرماخوردگی، بیماری زایی کمی داشته باشد. "
دانشمندان هنوز نمیدانند آیا امیکرون مسریتر از سویههای دیگه کروناست یا نه. همچنین هنوز روشن نیست بیماری شدیدتری ایجاد میکند یا نه، و اینکه آیا با غلبه بر سویه دلتا، به سویه غالب در جهان بدل خواهد شد یا نه. یافتن پاسخ این پرسشها ممکن است تا چند هفته طول بکشد.