امسال سطح زیرکشت زعفران در خراسان جنوبی حدود ۵۰۰ هکتار افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سطح زیرکشت پارسال در استان را ۱۷ هزار و
غلامرضا قوسی با بیان اینکه زعفران خراسان جنوبی به دلیل برداشت گل زعفران قبل از طلوع آفتاب و برداشت غنچه قبل از بازشدن از کیفیت عطر و قدرت رنگ دهی بالایی برخوردار است، افزود: زعفران خراسان جنوبی به دلیل کیفیت بالا متقاضیان زیادی در کشورهای خارجی از جمله آلمان، آمریکا، اسپانیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد.
وی با بیان اینکه امسال باتوجه به خشکسالیهای چند ساله، کاهش شدید بارندگی خصوصا در ماههای بهمن سال گذشته تا اردیبهشت ماه و همچنین کاهش شدید دما و ایجاد خسارت سرما در بهمن، افزایش دما در تابستان نسبت به سنوات قبل و نیز کاهش کمی و کیفی آب زیرزمینی در بازه زمانی مرحله حساس گیاه زعفران، حدود ۳۳ تن زعفران از مزارع کشت زعفران استان برداشت میشود، گفت: میانگین تولید زعفران در هر هکتار کمتر از ۲ کیلوگرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیشترین سطح کشت زعفران در خراسان جنوبی به قاینات اختصاص دارد، افزود: امسال به دلیل کاهش بارندگی در ماههای اسفند و فروردین و افزایش شوری خاک، گرمای هوا افت کیفیت آب و خاک از عوامل کاهش تولید زعفران در خراسان جنوبی است که امسال شاهد کاهش ۲۰ درصدی تولیدهستیم.
به گفته وی ۳۲ هزار و ۲۸۳ خانوار این محصول با ارزش را جمع آوری میکنند و در حال حاضر هم ۶ تعاونی در زمینه تولید زعفران در استان فعالیت میکنند.
قوسی گفت: آمار قطعی پس از اتمام برداشت در تمامی نقاط استان اعلام خواهد شد.