سخنگوی شرکت آسترازنکا گفت: احتمال ایجاد لختههای خون بیشتر به علت عفونت ناشی از ابتلا به کووید است نه برای دریافت واکسن ضدکرونای آسترازنکا.
سخنگوی شرکت آسترازنکا توضیحات بیشتری در این باره نداده، اما گفت این موضوع در دست بررسیهای بیشتر است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس بررسیها نشان داده، افرادی که لخته خون در آنان دیده شده آنتی بادیهای غیر معمولی داشتند که به پروتئینی که به فاکتور پلاکت چهار معروف است حمله میکرد، یا آن را به سوی خود میکشید و یا اینکه پروتئین خون جذب بخش کلیدی واکسن میشد که میتواند به ایجاد لختههای خونی خطرناک منجر شود.
متخصصان به تازگی اعلام کردند: محرکی را که سبب ایجاد لخته خون در برخی از دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا شده شناسایی کرده و تلاش میکنند این اختلال را بر طرف کنند.
ایجاد لختههای خون در شماری از دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا موجب شد انگلیس و برخی دیگر از کشورهای جهان تجویز آن را برای افراد کمتر از ۴۰ سال ممنوع کنند.
در انگلیس پس از اینکه ۷۳ نفر پس از تزریق حدود پانصد هزار دوز واکسن آسترازنکا به علت ایجاد لختههای خونی در بدن جان باختند، تزریق واکسن آسترازنکا برای جوانان ممنوع شد.
رسانهها در انگلیس به نقل از ویل لی ست، هماتولوژیست در دانشگاه بیرمنگهام نوشتند: تحقیقات انجام شده درباره علت لخته خونی در برخی دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا دقیق است.
وی افزود: نتایج بدست آمده میتواند محتملترین علت تشکیل لخته خون را بیان کند، اما هنوز پرسشهای بسیاری در اینباره بی پاسخ مانده است که پیش بینی میشود با تداوم تحقیقات مشخص شود از جمله اینکه چرا لختههای خونی بیشتر در سیاهرگهای مغز و کبد ایجاد میشود.