چشم نوازی برگهای رنگین در طبیعت پاییزی گرگان، بهانهای هر ساله برای برگزاری جشنواره پاییز هزار رنگ شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ محمدرضا سبطی، شهردار گرگان، اهداف اصلی برگزاری این جشنواره را، ایجاد نشاط اجتماعی و معرفی شهر گرگان اعلام کرد.
وی افزود: در ششمین دوره برگزاری این جشنواره در پارک جنگلی النگدره گرگان، علاوه بر برنامههای فرهنگی و ورزشی، تور عکاسی و فیلمبرداری نیز برگزار و غرفههای صنایع دستی، برپا شد.
سبطی تاکید کرد: شکرانه این زیبایی ها، دانستن قدر طبیعت و تلاش برای حفاظت از آن است.
قاسم آذریان ادامه داد: نهالهای بلوط و ممرزی که در محل اجرای جشنواره سر از خاک بیرون زده بودندِ، زیر قدمهای هزاران گرگانی و حتی اهالی سایر شهرها لگدمال شدند.وی بیان کرد: حضور متراکم این افراد روی عرصههای منطقه، امکان رویش بلوطهای کاشته شده در زمین پارک جنگلی النگدره را هم از بین برد.ادارات متولی نباید مجوز صادر میکردندآذریان گفت: جنگلهای النگدره مامنی مناسب برای برخی از وحوش مانند تورنگ، پرندگان شکاری و حتی شغال و گراز است که اجرای چنین برنامههایی که معمولاً با طنین موسیقیهای بلند همراه میشود، آرامش آنها را از بین برده و مهاجرت موقت یا دائمی آنها را سبب میشود.آذریان بیان کرد: ادارات منابع طبیعی و محیط زیست نباید مجوزی برای برگزاری این مراسم صادر میکردند زیرا در این بازه زمانی (اواخر پاییز) طبیعت رویشی منطقه و حیات وحش النگدره بیشترین خسارت را متحمل میشوند.مریم کریمی یکی از اعضای سمنهای حافظ محیط زیست هم به خبرنگار مهر گفت: ثمره برگزاری این جشنواره برای طبیعت، حجم بسیاری بالایی از زباله بود.
وی بیان کرد: شکستن شاخهها و آویزان کردن اقلام تبلیغی به درختان هم در سایه بی توجهی مدیران اتفاق افتاد که میشد آن را در فضای دیگری برگزار کرد.
خبرگزاری مهر چند هفته قبل در گزارشی به مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر پیشنهاد داد تا در اجرای جشنواره پاییز هزار رنگ از ظرفیت فکری مشاوران و نخبگان استفاده کنند که گوش شنوایی این فریاد را نشنید.اجرای برنامههای تکراری و حیف و میل میلیونها تومان از بودجه شهر در قالب یک جُنگ به اصطلاح شادی نهایت خلاقیت مجریان این برنامه بود.بی تفاوتی برگزارکنندگان این جشنواره به شیوه نامههای بهداشتی کرونا از نکاتی بود که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت. در حالی که بنا بر گزارش دانشگاه علوم پزشکی گلستان میزان مبتلایان به کرونا در گلستان و البته شهر گرگان سیر صعودی به خود گرفته است، جشنواره پاییزه هزار رنگ، بدون کمترین ملاحظات بهداشتی برگزار شد.با وجود آنکه به استناد مصوبات ستاد کرونا، حضور و گردهمایی جمعیت در چنین مراسمی صرفاً برای افراد واکسینه شده برابر کرونا مجاز است، هیچ کنترلی در این خصوص انجام نشد و بسیاری از افراد حاضر در این مراسم و حتی برخی مدیران ماسک نداشتند.
تاسف بارترین بخش این جشنواره اظهارات مدیران شهری گرگان در پاسخ به منتقدان اجرای این برنامه در النگدره بود. برگزارکنندگان این برنامه به جای آنکه اشتباه فاحش خود را پذیرفته و در این خصوص از شهروندان و علاقه مندان به طبیعت عذرخواهی کنند، تلاش کردند با انحای مختلف و با بازی با کلمات عمل اشتباه خود را ماست مالی کنند.
مدیران شهرداری و شورای شهر گرگان باید بپذیرند که مسیری که برای معرفی جاذبهها و پتانسیلهای گردشگری گرگان در پیش گرفتهاند به ناکجاآباد ختم میشود و دستاوردی جز تخریب محیط زیست و طبیعت ندارد.
حرف پایانی آنکه، حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه با اتکا به ظرفیتهای گردشگری طبیعی و تاریخی شهر به پیش شرطهای بسیاری نیاز دارد که ضرورت دارد مدیران شهر گرگان یا بر اطلاعات و آگاهی خود بیفزایند یا از مشاوران آگاه بهره مند شوند و کاری نکنند که میراث چند میلیون ساله هیرکانی با اشتباه ویران شود.
منبع: خبرگزاری مهر
صداوسیما لطفا گزارشی تهیه کنید در زمینه برگزاری این جشنواره