دهمین همایش بین المللی سلامت زنان در شیراز آغاز به کار کرد.
دکتر لنکرانی، محورهای این همایش را سلامت روان در بانوان، بهداشت باروری، پاندمی کووید۱۹ و سلامت بانوان، فرسودگی شغلی در بانوان و آسیبهای اجتماعی برشمرد.
وی با بیان این که تاثیر کرونا بر اُفت سلامت بانوان بیش از مردان بوده است، اظهارداشت: برخی آمار ازجمله افزایش ۳۷ درصدی افسردگی در بانوان در منطقه مدیترانه شرقی با همه گیری کرونا، افزایش ۳۲ درصدی اضطراب و ۳۰ درصدی خشونت خانگی نگران کننده است و ضروری است که برای رفع این موارد برنامه ریزیهای ویژهای صورت گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت افزود: در این همایش دو روزه ۲۰ سخنرانی کلیدی از اساتید دانشگاه های علوم و علوم پزشکی کشور ، هلند و سازمان آیسسکو ارائه میشود.
به گفته لنکرانی، از ۲۹۲ مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش ۱۸۵ مقاله برای ارائه به صورت الکترونیکی پذیرفته و این همایش برای دومین سال متوالی به دلیل شرایط کرونا به صورت وبینار برگزار شده است.
رئیس همایش بین المللی سلامت زنان افزود:در شرایط کنونی زنان در نقش مادر، همسر و فرزند در کانون خانواده و در نقش فعال اجتماعی درجامعه و بازار کار پیشگامان و نقش آفرینان جدی و همیشگی خودمراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده و جامعه در پیشگیری از کووید ۱۹ هستند.
وی با بیان اینکه در شرایط قرنطینه ومراقبت از افراد مبتلا به کرونا، زنان مسئولیت بیشتری برای مراقبت از بیماران را به دوش میکشند، افزود: رسیدگی به بیمار مبتلا، ضد عفونی کردن مداوم محیط و وسایل شخص مبتلا، توجه به تغذیهی فرد مبتلا وسایر افراد خانواده، خرید مایحتاج خانواده در شرایطی که پدر خانواده مبتلا به بیماری است، رسیدگی به دروس فرزندان دانش آموز، حفظ نشاط درخانواده، حفظ روابط عاطفی از یکسو و هم زمان مراقبت از خود در برابر ابتلا به بیماری و حضور در محل کار برای بانوان کارمند فشار فیزیکی و روانی بسیار زیادی را بر زنان اعمال کرده، آنان را در برابر آسیبهای روانی از جمله خشونت خانگی و خطر آلوده شدن به ویروس قرار میدهد.