علائم سویه «اومیکرون» چیست؟
دکترای فیزیولوژی پزشکی: براساس شواهد اولیه، سویه جدید کرونا به نام «اومیکرون» با علائم خفیفی از کووید۱۹ گزارش شده، اما این شواهد اغلب مربوط به جوانان بوده و علائم دقیق این سویه در همه گروههای جمعیتی اعم از سالمندان و بیماران زمینهای مستلزم تکمیل تحقیقات پزشکی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدرضا رئوفی درخصوص سویه جدید ویروس کرونا که تحت عنوان «اومیکرون» نامگذاری شده، ادامه داد: مطالعات درخصوص سویه جدید کرونا باید تکمیل شود و درحال حاضر اطلاعات دقیقی درباره قدرت انتقال، میزان سرایت و شدت بیماری، اثربخشی واکسن و همچنین درمانها و روشهای تشخیصی موجود در دسترس نیست.
وی افزود: براساس شواهد اولیه در آفریقای جنوبی (که اکنون سویه جدید اومیکرون در آن شایع شده است) با توجه به سرعت افزایش تست مثبت بیماران سرعت انتقال و سرایت بیماری تشدید شده است، همچنین شدت وضعیت بیماری به گفته برخی منابع رسمی افزایش داشته و میزان بستری در این منطقه را تشدید کرده است.
این استاد علوم پزشکی تربیت مدرس تصریح کرد: در هر یک از سویههای جدید ویروس کرونا، قدرت انتقال، سرایت و شدت وضعیت بیماری افزایش یافته بود و انتظار میرود، سویه جدید اومیکرون نیز این خصائص را داشته باشد.
دکتر رئوفی درباره علائم اومیکرون نیز خطرنشان کرد: براساس شواهد اولیه، سویه جدید اومیکرون علائم خفیفی از کووید۱۹ را به همراه داشته است، اما این گزارشها اغلب مربوط به جوانان بوده و باتوجه به این مهم که سویههای پیشین کرونا نیز در جوانان نسبت به کهنسالان و بیماران زمینهای و... خفیفتر بود، مطالعات و تحقیقات باید ادامه یابد.
تاثیر واکسیناسیون بر «اومیکرون»
این ویروسشناس درخصوص تاثیر واکسیناسیون بر «اومیکرون» نیز اظهار داشت: واکسیناسیون کرونا، شدت وضعیت بیماری، مرگ ومیر و گردش و انتقال ویروس را کاهش داد و انتظار میرود که بتواند در مواجهه با سویه جدید اومیکرون هم اینگونه عمل کند.
رئوفی همچنین درباره چگونگی تشخیص ابتلا به اومیکرون گفت: آزمایشهای تشخیصی کنونی همچون تست «پی سی آر» این واریانت را هم شناسایی خواهد کرد، اما همانند سایر واریانتها نظیر کرونا دلتا احتمال نتیجه منفی کاذب نیز وجود داشته و با بروز علائم کووید۱۹ نباید صرفا به نتایج یک آزمایش بسنده کرد.
وی در خصوص روشهای درمانی نیز یادآور شد: در حال حاضر معالجات اصلی کووید۱۹ که تحت عنوان درمانهای ضد التهاب شناخته میشود، باید سویه «اومیکرون» را هم تحت تاثیر قرار دهد، اما این شواهد عمدتا مربوط به آفریقای جنوبی بوده و شیوع این واریانت در کشورهای مختلف میتواند اطلاعات پزشکی درباره میزان سرایت و شدت بیماری، اثربخشی واکسن، درمانها و روشهای تشخیصی را تکمیل کند.
احتمال رویاروئی جهان با پیک شدید کرونا
رئوفی ادامه داد: باتوجه به تجارب گذشته و جهش این ویروس، احتمال میرود که جهان بار دیگر با سویه جدید اومیکرون، پیک شدید کرونا را تجربه کند. بر این اساس رعایت ضوابط بهداشتی گذشته باید مجددا به طور سختگیرانه رعایت شود.
وی افزود: برای جلوگیری از ابتلا به سویه اومیکرون نیز همچون جهشهای گذشته باید از ماسک (ترجیحا ماسک دو لایه استاندارد که به طور کامل فیکس شود) استفاده شده و فاصله فیزیکی حداقل یک و نیم تا دو متری و شست وشوی مداوم دستها مورد توجه قرار بگیرد.
رئوفی تاکید کرد: همچنین باید از اجتماعات و اماکن پرازدحام خودداری شود، محیطهای سربسته تهویه مناسب داشته و جریان هوا صورت گیرد، در و پنجرهها در اماکن بسته، باز بوده و تزریق دو دز واکسن برای همه انجام شود.
وی اضافه کرد: با گذشت حداقل چهار ماه از تزریق دز دوم نیز دز سوم واکسن کرونا میتواند تزریق شود، بدون شک دریافت واکسن هم در مقابله با هر یک از سویههای جدید کرونا میتواند در کاهش گردش ویروس در جامعه اثرگذار و بیماری را در سطح جهان کاهش دهد.
سازمان بهداشت جهانی سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی را اومیکرون نامگذاری کرده است.
جهشهای کروموزومی سویه جدید کرونا دو برابر دلتا ویروس و سرعت انتشار آن بسیار بالاست، این سویه جدید اکنون در مکزیک، هنگکنگ و رژیم صهیونیستی شیوع یافته و کشورهای جهان همهگیری این سویه را برای دنیا خطرناک ارزیابی میکنند.
علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز گفت: سویه جدید اومیکرون ۵۰۰ برابر سرعت سرایت پذیری بیشتری نسبت به سویههای قبلی این ویروس داشته و تاکنون ۵۰ جهش گزارش شده است که ۳۰ جهش کلیدی و قدرت انتقال بسیار بالایی دارد.
آقای مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز سویه جدید «اومیکرون» را واکسنگریز خواند و اظهار کرد: اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با سویه جدید کرونا در کشور باید سختگیرانه شود و رعایت شیوهنامههای بهداشتی الزامی است.