درششمین بزرگداشت روز ملی آب پرفسور عزتالله رئیسی اردکانی به عنوان چهره اثرگذار آب در ایران معرفی شد.
پرفسور عزتالله رئیسی اردکانی، مشاور علمی و عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی فارس و استاد دانشگاه شیراز در ششمین همایش بزرگداشت روز ملی آب که با شعار «ارزشگذاری آب، توسعه پایدار و منفعت همگانی» دراتاق ایران برگزار شد، به عنوان اثرگذارترین چهره حوزه آب در ایران انتخاب شد و مورد تجلیل قرار گرفت.
از دلایل انتخاب پرفسور رئیسی میتوان به فعالیتهای فرهنگی و عملی او در زمینه آب طی سالهای متوالی در داخل و خارج کشور اشاره کرد.
این استاد تمام دانشگاه، مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه شیراز و مدرک دکترای مهندسی آبشناسی را از دانشکده مهندسی دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا اخذ کرده است.
او از سال ۱۳۶۱ تاکنون استاد گروه آبشناسی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز و از سال ۱۳۸۸ استاد گروه زمین شناسی زیست محیطی نیز بوده و به مدت دو سال استاد همکار بخش زمین شناسی دانشگاه ایالتی کنتاکی غربی بوده است.
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی وی شامل ۸۳مقاله ISI، ۷ کتاب، ۴۱ مقاله در کنفرانسهای بین المللی، ۱۱۰مقاله در کنفرانسهای داخلی است.
همچنین دکتر رئیسی در چهار دوره ۵ ساله متوالی دبیر قطب زمین شناسی زیست محیطی بوده که تنها قطب علمی رشته زمین شناسی در ایران است.
عزتالله رئیسی اردکانی بنیانگزار کارشناسی ارشد و دکتری آبشناسی در ایران بوده و چهار آزمایشگاه هیدروشیمی، هیدروژئولوژی کارست، آلودگی آبهای زیرزمینی و ردیابی را در دانشگاه شیراز راه اندازی کرده است.
او در چندین طرح پژوهشی یونسکو (IGCP) شرکت فعال داشته و مدرس دورههای یونسکو در زمینه کارست در چین و ترکیه بوده است.
مهمترین ویژگیهای فعالیتهای پژوهشی او انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی مورد نیاز کشور میباشد که اکثرا برای اولین بار در ایران انجام شده است و شامل بررسی پتانسیل فرار آب از سدهای کارستی، اثر گنبدهای نمکی و سازندهای تبخیری برروی کیفیت منابع آب و روشهای بهبود کیفیت، طراحی جدید تغذیه مصنوعی حوضچهای، تعیین حریم هیدروژئولوژیکی تخت جمشید، منشا آبهای شور آبخوانهای عمیق مخزن گاز کنگان، تغییرات آب و هوایی جنوب ایران و اثر آن بر منابع آب، روشهای کاهش بحران آب، آلایندههای آبهای زیرزمینی و دریاچهها، علل خشکی دریاچهها و روشهای تسکین آن و دستورالعمل تعین آب ژرف است.
پنج پژوهش بنیادی با نوآوری در سطح جهانی انجام داده که در مجلات ISI منتشر شده است. پژوهش اول ارائه روش جدید محاسبه بیلان آب سازندهای کارستی بدون نیاز به احداث گمانه و چاه در داخل این سازندها، پژوهش دوم تعیین سن آب چشمههای کارستی بدون استفاده از ایزوتوبها که دقت آن نیز بسیار بیشتر است. پژوهش سوم محاسبه ضریب تغذیه در سازندهای کارستی است.
پژوهشهای چهارم و پنجم هیدروژئولوژی گنبدهای نمکی و آبخوانهای تحت فشار عمیق زیر مخازن نفت و گاز بوده است علل خشک شدن دریاچههای طشک، بخنگان، مهارلو، ارژن و پریشان را مطالعه کرده و روشهای باسازی دریاچه را ارائه داده است.
تاکنون بیش از ۴۰ قرارداد پژوهشی با صنعت منعقد نموده که موضوع پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری شده و ضمن حل مشکلات صنعت، مقالات علمی متعددی از نتایج این پژوهشها منتشر شده است. در بیش از صد طرح در زمینه منابع آب و دهها سد در زمینه پتانسیل فرار آب از سدها در سراسر ایران با صنعت همکاری داشته است.
سه مقاله او توسط شورای پژوهشهای علمی کشور به عنوان مقالات برگزیده در سطح کشور انتخاب شده است. چندین بار به عنوان پژوهشگر و استاد نمونه دانشگاه شیراز و استان فارس انتخاب شده است.
انجمن زمین شناسی ایران او را به عنوان زمین شناس نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده سال انتخاب کرده و لوح تقدیر وزارت نیرو را به عنوان پیشکسوت علم هیدروژئولوژی ایراندریافت کرده است. او در سال ۱۳۹۴ استاد نمونه کشوری شده است.
مجله هیدروژئولوژی از انتشارات اتحادیه بینالمللی هیدروژئولوژیستها طی مقالهای او را به عنوان پدر هیدروژ ئولوژی ایران ملقب کرده است. این مجله تاکنون فقط شرح زندگی ۳۲ هیدروژئولوژیست را در سطح دنیا منتشر نموده است.
فعالیتهای فرهنگی او شامل راهاندازی دبیرستان و دانشگاه آزاد سپیدان، سخنرانی در مورد روشهای حل بحران آب برای روحانیون، فرمانداران، بخشداران، شورای روستاها، ذینفعان، کارشناسان و کشاورزان از سال ۱۳۸۰ در ۱۷ شهرستان بوده است.
ایشان واقعا یک استاد وپروفسوربه تمام معنا در رشته آب میباشد