در ۴۰ روز اخیر میزان مراجعه کمتر شده و علت آن عادی انگاری، باورهای غلط و تبلیغ سو در فضای مجازی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،دبیر شورای سلامت اهواز گفت: در حوزه بهداشت و سلامت باید به گونهای عمل کرد تا مردم بیماریهای واگیردار را شناخته و نحوه برخورد با آنها را یاد بگیرند.
دکتر مهران احمدی بلوطکی به راه اندازی طرح صفیران سلامت اشاره کرد و افزود: در این طرح هر یک از افراد جامعه صفیر سلامت و هر خانه یک پایگاه سلامت در نظر گرفته شده است تا از این طریق ارتباط بیشتری با مردم برقرار شود و افرادی به عنوان دستیار در حوزه بهداشت تربیت شوند.
دبیر شورای سلامت اهواز گفت: دخالت مردم در حوزه بهداشت باعث شده تا علاوه بر افزایش سواد سلامت، سیر بیماری را کنترل کنیم. جمعیت بالای ۱۲ سال خوزستان سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که حتما باید ۲ مرحله واکسیناسیون را انجام دهند.
وی ادامه داد: حدود ۷۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان خوزستان یک نوبت و ۵۱ درصد نیز ۲ نوبت واکسن خود را تزریق کرده اند. همچنین ۶۵ تا ۷۰ درصد جمعیت روستایی استان نوبت اول واکسن را تزریق کرده اند اگرچه نیاز به کار بیشتری در این حوزه داریم.
احمدی بلوطکی گفت:در پاندمیها زمانی در خصوص واکسیناسیون موفق عمل کردیم که حداقل ۸۰ درصد از گروههای هدف در بازه زمانی کمتر از ۶ ماه واکسینه شدند.
دبیر شورای سلامت اهواز گفت: ابتدا استقبال از واکسیناسیون کووید خوب بود، اما در ۴۰ روز اخیر میزان مراجعه کمتر شده و علت آن عادی انگاری، باورهای غلط و تبلیغ سو در فضای مجازی است در حالی که واکسیناسیون یکی از روشهای موفق در کنترل بیماری است.
وی افزود: نباید فراموش کرد در پیک دوم و سوم بیماری در استان با چه حجمی از بیماری مواجه بودیم، در آن موقع روزانه حدود ۲ هزار بیمار شناسایی میشد و بالغ بر ۱۰ هزار بیمار به مراکز بهداشتی خوزستان مراجعه میکردند، اما امروز میزان مراجعه سرپایی روزانه در غرب اهواز حدود ۳۰۰ نفر است که ۲۰ درصد آنها مثبت هستند همچنین در کل بیمارستانهای استان زیر ۲۰۰ بیمار بستری شده داریم.
احمدی بلوطکی گفت: ۵۰ درصد افراد بالای ۱۲ سال استان هنوز واکسن نزده اند و یا هر ۲ مرحله را تزریق نکرده اند همچنین حدود ۲۵ درصد این افراد، اصلا واکسن نزده اند که باید علت آن بررسی شود، زیرا باعث افزایش سیر بیماری در جامعه شده و نگرانی ما از بابت کرونا همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به راه اندازی طرح واکسیناسیون خانه به خانه روستایی از طریق اکیپهای سیار موتوری افزود: افرادی که بیماری زمینهای داشته و امکان مراجعه به مراکز واکسیناسیون را ندارند، با اطلاع رسانی به مراکز جامع سلامت، کار واکسیناسیون آنها در خانه انجام میشود.
دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به بازگشایی کلاسهای درس مقطع متوسطه اول و دوم گفت: زمانی بازگشایی مدارس موفق است که میزان تزریق هر ۲ مرحله واکسن افراد ۱۲ تا ۱۸ سال به حد مطلوبی برسد و ۲ هفته از دریافت دُز دوم بگذرد همچنین معلمان و کادر مدرسه باید ۱۰۰ درصد واکسینه شوند.
وی افزود: حدود ۷۵ درصد جمعیت دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال استان خوزستان یک دُز و حدود ۴۰ درصد ۲ مرحله واکسن را تزریق کردند که تا دستیابی به هدف مورد نظر فاصله زیادی داریم لذا خانوادهها باید تردید را کنار گذاشته و هر چه سریعتر برای دریافت واکسن فرزندشان به مراکز مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید:فعالیت ۷ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در غرب اهواز
احمدی گفت: با توجه به اینکه ۲۴ شهرستان استان آبی هستند اکنون در وضعیت طلایی برای بالا بردن میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون قرار داریم و نباید این فرصت را از دست داد. در دورههای گذشته زمانی که وضعیت شهرها آبی بود، عادی انگاری باعث شد گرفتار موج سنگین کرونا شویم و این خطر همچنان وجود دارد.