در پی توافق سه جانبه امارات، اردن و رژیم صهیونیستی برای اجرای پروژه 7 میلیارد دلاری احداث مزرعه خورشیدی در اردن تحت عنوان مبادله برق در برابر آب ، زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی از وجود طرحی مشابه درغزه تحت عنوان دبی سازی غزه خبر داد.
یکی از اهداف قابل تصور در این زمینه استمرار و اجرای طرح موسوم به معامله قرن است که از میراث دوران ترامپ به شمار می رود و با وجود اینکه سیاست های ترامپ در خیلی از موارد از سوی جوبایدن رئیس جمهور دموکرات امریکا اصلاح و ترمیم شد و حتی در مواردی چرخش 180 درجه ای پیدا کرد اما در خصوص بدعت ها و سنگ بناهای جدیدی که به نفع رژیم صهیونیستی گذاشته شد هیچ تغییر ملموسی پیدا نکرد و هیچ حرفی از لزوم طرح تشکیل دو دولت زده نمی شود و یا اقدامی در این خصوص بعمل نمی آید.
هدف دیگرتفکیک مسائل غزه از کرانه باختری و سپردن امور آنها به مصر و اردن است به گونه ای که این دو کشور بتوانند در کنار تشکیلات خودگردان نیازها و دغدغه های امنیتی این رژیم را تامین کنند و باری از دوش آن بردارند. از جنگ سال 1948 تا جنگ 1967 اداره غزه با مصر و کرانه باختری با اردن بوده است و به نظر می رسد تلاش هایی برای احیای این طرح در جریان است تا برای این دو کشور نیز جذاب باشد تا با آن همکاری و همراهی کنند و در برابر آن مقاومتی از خود نشان ندهند.
هدف قابل تصور دیگر زمینه سازی برای خلع سلاح گروههای مقاومت بخصوص در غزه است و با توجه به اینکه گروه های مقاومت اکنون به قدرت و توان بازدارندگی نظامی در برابر حملات رژیم صهیونیستی دست یافته اند لذا این رژیم طرح "بی" را در دستور کارخود قرار داده است و در این مسیر تلاش می کند نه تنها از کشورهای عربی سازشکار همچون اردن، مصر و امارات بلکه از سایر کشورهای دیگرهمچون انگلیس نیز بهره بگیرد که به تازگی در تروریستی اعلام کردن کل حماس پیش افتاده است.
همچنانکه مشاهده می شود هدف نهایی از ارائه یک چنین طرح ها و پروژه ها نه حل مشکلات اقتصادی مردمان غزه و اردن بلکه درست برعکس تامین و رفع دغدغه های امنیتی رژیم صهیونیستی به دست کشورهای عربی سازشکار است ضمن اینکه در این طرح ها تلاش می شود به لحاظ اقتصادی و تامین نیازهای حیاتی همچون آب نیز این کشور به شدت به رژیم صهیونیستی وابسته شوند.
----------------------------------------------
احمد کاظم زاده