یادداشت مکتوب
چه فیلم هایی بر بال سیمرغ خواهند نشست؟
بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر بازبینی فیلمهای متقاضی حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر از دو روز دیگر آغاز میشود این در حالی است که نام بعضی فیلمها بیشتر به گوش میرسد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر ۹۴ فیلم متقاضی حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر بودند. از این میان ۷۴ فیلم شرایطی منطبق با آئین نامه جشنواره داشته اند. از دو روز دیگر کار بازبینی فیلمهای جشنواره فیلم فجر آغاز میشود. حالا همه منتظرند تا ببینند از میان این ۷۴ فیلم ۲۲ فیلمی که بر بال سیمرغ مینشینند کدام فیلمها هستند.
در ادامه این یادداشت به مرور قصه تعدادی از فیلمهای تولید شده در ماههای گذشته میپردازیم.
«دسته دختران؛ روایتی از مقاومت ۳۰ روزه شیر زنان خطه خوزستان»
فیلم سینمایی دسته دختران به کارگردانی خانم منیر قیدی یکی از نامهایی است که در محافل مختلف سینمایی زیاد شنیده میشود. فیلمی که نگاهی آزاد و براساس روایتهای واقعی به مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دفاع مقدس دارد. در این وقایع ان روزها باز سازی شده و دسته دختران فضایی ملموس دارد. حتی برای انهایی که ان روزها را از نزدیک ندیده اند.
نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین و صدف عسگری در «دسته دختران» بازی کردهاند و حسین سلیمانی، یاسین مسعودی، محمد صدیقیمهر با حضور مهدی حسینینیا از دیگر بازیگران هستند.
«عاشورا؛ نگاهی به رشادتهای شهید باکری و هم رزمان»
فیلم سینمایی «عاشورا» اولین ساخته سید هادی حجازی فر هم روزهای آخر فیلمبرداری را میگذراند. فیلمی با جلوههای ویژه سنگین که تولید سختی داشته است. بیشتر بازیگران عاشورا که قرار است در قالب یک مجموعه ۷ قسمتی و یک نسخه سینمایی به ثمر بنشیند تئاتری هستند و از بومیان خطه آذربایجان.
«لایههای دروغ» یک فیلم قهرمانمحور
فیلم سینمایی لایههای دروغ یک فیلم سینمایی در گونه اکشن، زندگی یک آتش نشانی را روایت میکند که در مسیر رسیدن به همسرش با مشکلات و گفتههای دروغین بسیاری روبرو میشود و در انتها، قهرمان قصه به پایانی میرسد که ماجرای لایههای دروغ است.
این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی با فنلاند است و رامین سهراب کارگردانی این فیلم را بر عهده دارد.
بدون قرار قبلی؛ یک فیلم معناگرا
بنیاد سینمایی فارابی در تلاش است دست پر به چهلمین جشنواره فیلم فجر بیاید. یکی از فیلمهایی که به عقیده مسئولان این بنیاد میتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند فیلم معناگرای بهروز شعیبی است. بدون قرار قبلی نام جدیدترین اثر این کارگردان است که از هویت و عشق ایرانیان به حضرت علی ابن موسی الرضا علیهالسلام حرف میزند. فارابی در حوزه دفاع مقدس هم «خط نجات» را برای نشستن بر بال سیمرغ اماده میکند. کاری از وحید موسائیان که درباره انقلاب اسلامی و روزهای پایانی رژیم پهلوی، نقشآفرینی افسران مسلمان در ارتش و مبارزات آنها با مخاطبانش سخن میگوید.
سید رضا میرکریمی و یک فیلم اجتماعی
سیدرضا میرکریمی تصمیم دارد نگهبان شب را به چهلمین جشنواره فیلم فجر برساند. فیلمی اجتماعی که محسن کیایی ایفای نقش اصلی آن را بر عهده دارد. البته میرکریمی در این اثر هم چند چهره جوان را به دنیای بازیگری معرفی کرده است. هنوز درباره خلاصه داستان این فیلم مطلبی منتشر نشده است.
«شادروان»؛ نگاهی به حاشیه نشینان تهران
فیلم سینمایی شادروان به کارگردانی حسین نمازی روایتی از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانوادهای حاشیهنشین است. در این فیلم سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، چهرههایی، چون رضا رویگری و بهرام ابراهیمی ایفای نقشهای اصلی را بر عهده دارند.
«کابل پلاک ۱۰»؛ افغانستان از زاویهای دیگر
فیلم «کابل پلاک ۱۰» کاری از برادران محمودی که اصالتی افغانستانی دارندکه هم اکنون در مرحله فنی و پستولید قرار دارد و سازندگان آن فرم شرکت در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر را تکمیل کردهاند و تلاش دارند تا این فیلم را برای نمایش در جشنواره آماده کنند. در خلاصه فیلم آمده است: ثریا: لیلی جان چی رو نگاه میکنی؟ آدم که مردن خودشو تماشا نمیکنه.
«صورت فلکی»؛ فرازی از تاریخ معاصر از نگاه یک زن
حوزه هنری هم در حال تهیه چند فیلم سینمایی است. یکی از این اثار که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از سکانسهای ان شکل گرفت فیلم «صورت فلکی» است. یکی از حوادث مهم تاریخ معاصر از نگاه یک زن. حسین دارابی که پیش از این مصلحت را ساخته بود کارگردانی این اثر را بر عهده دارد و تهیه کنندگی آن بر عهده محمدرضا شفاه است.
«بی مادر»؛ به چالش کشیدن تقدیر
«انسان چیزی به دست نمیآورد، مگر چیزهایی از دست بدهد ….» این خلاصه داستان فیلم سینمایی بی مادر است. فیلمی به تهیه کنندگی محمد رضا مصباح و علی اوجی و کارگردانی سید مرتضی فاطمی که تصمیم دارد خود را به چهلمین جشنواره فیلم فجر برساند.
امیر آقایی، میترا حجار، پژمان جمشیدی، پردیس پورعابدینی، علی اوجی، سارا محمدی، بیتا عزیزاوقلو، شیرین ضابطیان و فاطمه میرزایی ترکیب کامل بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
«خائن کشی»؛ عبور کیمیایی از تکرار؟!
فیلم سینمایی خائن کشی از مدتها قبل کلید خورد. ترکیب بازیگران این فیلم در نوع خود جالب است. از مهران مدیری تا پولاد کیمیایی!
داستان این فیلم درباره چند رفیق است که در فضایی گانگستری میخواهند سر نخ موضوعی حیاتی را پیدا کنند و با افت و خیزهای زیادی مواجه میشوند. قهرمان این فیلم کیمیایی هم مانند کارهای سابقش آدمی عبوس، جسور و با صفاتی مناسب با دنیای آرمانی کارگردان است. این قهرمان قرار است با پوشش گانگستری (کلاه شاپو و پالتو) در این فیلم ظاهر شود و در خیابانهای تهران به دنبال پیدا کردن نشانی برای حل یک موضوع جنایی باشد.
حالا باید منتظر ماند و دید خائن کشی میتواند به اتنقادهایی که با آثار اخیر کیمیایی است پایان دهد؟!
افزون بر اینها فیلمهای دیگری هستند که در مراحل مختلف قرار دارند. از فرنگیس که روایتی از بانوی حماسه آفرین گیلان غرب است تا چند فیلم ژانر کودک و اجتماعی دیگر که حالا باید دید میتوانند خود را به سیمرغ چهلم برسانند؟
یادداشت از سحر قناعتی.