پژوهشگر دانشگاه تهران برای نخستین بار موفق به طراحی و ساخت پوست مصنوعی با قابلیتهای ویژه از جمله ضخامت و انعطاف پذیری بالا شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در آتش سوزیهای شدید امکان سوخت دست یا صورت برای افراد مختلف که در معرض آتش قرار دارند وجود دارد و حالا پژوهشگر دانشگاه تهران با همکاری چند مرکز پژوهشی تخصصی برای نخستین بار با استفاده از داربستهای پلیمری نوعی پوست مصنوعی ساختند.
آقای کارن ابری نیا استاد دانشگاه تهران در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: طراحی و ساخت این پوست مصنوعی برای نخستین بار در قالب رساله دکتری شکل گرفته که از این پوست مصنوعی میتوان برای افراد و بیمارانی که دچار سوختگی شدید شدند استفاده کرد.
آقای حسن نجفی ثانی دانش آموخته دانشگاه تهران در ادامه درباره تفاوت این پوست مصنوعی ساخته شده با موارد مشابه، گفت: ضخامت اولین مزیت این پوست مصنوعی ساخته شده محسوب میشود و ما چند لایه از پوست مصنوعی ساخته شده را با فرآیند سینترینگ بهم میچسبانیم و در نهایت ابعاد و ضخامت آن را توسعه میدهیم و پس از آن پوست مصنوعی ساخته شده آماده کشت است.
وی افزود: بعد از کشت سلولی درصدی از سلول اولیه بدن انسان بر روی آن گذاشته میشود و کلاژن سازی انجام میشود و در نهایت پوست مصنوعی ساخته شده را به بدن انسان (محل سوختگی) قرار میدهیم و به مرور زمان تجزیه شکل میگیرد و سلولها جذب بدن میشوند.
در ادامه آقای مجید بنی اسد استاد دانشگاه تهران به ویژگی انعطاف پذیری این پوست مصنوعی ساخته شده اشاره کرد و گفت: انعطاف پذیری بالای آن یک مزیت فوق العاده برای این پوست محسوب میشود و این موضوع نقطه قوت این نوع از داربستهای پلیمری است.
وی افزود: تجزیه داربست پلیمری پوست مصنوعی بر روی بدن انسان و جذب آن دو تا شش ماه زمان میبرد و هم اکنون تستهای حیوانی انجام شده و آماده تستهای انسانی است.
آقای بنی اسد تاکید کرد: تاکنون چنین محصولی از کشوری مانند کانادا وارد کشور میشد و حالا پژوهشگر دانشگاه تهران با کیفیت و ضخامت بیشتری درحال بومی سازی این محصول است.