معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید: اجرای ماده ۳۸ قانون ایثارگران به ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی گفت: بارها در این خصوص جلسه برگزار کرده ایم و جانبازارن ما باید در ۳۰ سالگی بازنشست میشدند و اکنون حقوقی که میگیرند تبدیل به مستمری میشود چرا که ما سازوکار صندوق نداریم و سنوات آنها را باید پرداخت کنیم.
موهبتی افزود: حدود ۹۰ هزار جامعه ایثارگری و جانباز داریم که بخش عمدهای باید بازنشسته شوند و اعتباری معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان میخواهد که فعلا اختصاص داده نشده است.
معاون توسعه بنیاد شهید گفت: تجمع ایثارگران هیچ نگرانی ایجاد نمیکند و ما باید استقبال و پیگیری کنیم و دوستان ما بدانند که بنیاد شهید کارش را انجام میدهد و البته بخشهای دیگر هم اقدام میکنند و حتماً معذوریتهایی وجود دارد.
وی افزود: این حضور حتماً نوعی دلگرمی برای ماست و ما باید کمک کنیم آنها بتوانند مسائل به حق شان را پیگیری کنند و ما بعد از این تجمع با مسئولان سازمان برنامه و بودجه صحبت کردیم و این ایثارگران میدانند که اعتبار در اختیار ما نیست، اما به هر حال، بنیاد شهید خانه آنهاست و کجا بروند؟
وی گفت: یا باید در کشور قانونی تصویب نکنیم و اگر تصویب کردیم باید اعتبار آن را هم تخصیص دهیم چرا که قانون برای افراد ایجاد حق میکند.
موهبتی افزود: اکنون مردم فکر میکنند بهترین امکانات در اختیار خانواده شهدا و جانبازان است در حالی که من دو هفته پیش با مادر شهیدی دیدار داشتم که وی در خانه ۴۵ متری مستاجر بود و، چون پول رهن نداشت حکم تخلیه گرفته بودند.
وی گفت: مطمئنم که آقای رئیسی و آقای میرکاظمی از ما در این ارتباط حساستر هستند و ما بنا نداریم جانبازان را به جاهای دیگر حواله دهیم چرا که آنها به خانه خودشان آمده اند و طبیعی است که مراجعه کنند و قطعا ما با آغوش گرم در خدمت شان هستیم و امیدواریم با تلاش دولت و مجلس گامهای موثری برداشته شود.
محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در این باره گفت: قانون گذار برای کسانی که در دوران دفاع مقدس به صورت سرباز یا داوطلب در جبهه حضور داشتند و غیر شاغل دستگاههای موضوع ماده ۲ قانون جامع هستند و دارای رای از کار افتاده کلی شدند، مبنای پرداخت را همتراز با کادر نیروهای مسلح قرار داده است که تا کنون ۴۵۵۰۰ نفر تحت پوشش قرار گرفته اند.
وی افزود: در سال گذشته بین بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح بیانیه مشترکی صادر شد که مسئول صدور احکام ستاد کل نیروهای مسلح باشد و پس از تامین اعتبار توسط سازمان برنامه بودجه پرداخت آن بر عهده بنیاد شهید باشد.
پاکدل ادامه داد: همکاری خوبی تا الان بین بنیاد و ستاد کل و سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته و مبالغ عمده معوقات برای ایثارگران پرداخت، ولی همچنان مبلغ دیگری باقی مانده که بار مالی آن حدود ۶۵۰ میلیارد تومان است که پیگیر تامین آن هستیم، در سه مرحله تا الان بالغ بر ۳۱۰۰ میلیارد تومان پرداختها انجام شده است.
پاکدل گفت: معوقات باقیمانده مربوط به دو مورد مسکن و بدی آب و هوا برای کلیه واجدین و بعضا برای عدهای که بعد از قانون جامع، حقوق بگیر بنیاد شهید شده بودند، محاسبات آن انجام و به سازمان برنامه بودجه اعلام شده است و بنیاد آمادگی دارد بلافاصله پس از تامین اعتبار به عنوان آخرین معوقات مشمولان ماده ۳۸ پرداخت کند.
ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به این شرح است:
حقوق و مزایای پرسنل وظیفه و نیروهای داوطلب غیرشاغل در دستگاههای موضوع ماده ۱ این قانون که به صورت بسیج مردمی از سوی مراجع ذی صالح نظیر نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش، کمیته امداد امام خمینی ره، جهاد سازندگی، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به جبهه اعزام و به دلیل حضور در جبهه و یا براثر ترور شهید، مفقود الاثر، جانباز از کارافتاده کلی و آزاده از کارافتاده کلی گردیده اند، طبق مقررات، همطراز کادر نیروهای مسلح تعیین و توسط بنیاد پرداخت خواهد شد.
تبصره – حقوق وظیفه جانبازان غیرحالت اشتغال مشمول قوانین نیروهای مسلح براساس مقررات مربوط در نیروهای مسلح محاسبه و توسط نیروی مربوط پرداخت میگردد.