معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان: با تغییر کاربری هر هکتار زمین کشاورزی که از نتایج خرده مالکی است، سالانه، پنج تُن محصول و چهار فرصت شغلی، از دست میرود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ آمنه جمشیدی، معاون برنامه ریزی جهادکشاورزی گلستان گفت: در نیم قرن اخیر در این استان، به دلایلی از جمله قانون ارث، سطح اراضی کشاورزی که در اختیار هر بهره بردار است، از ۸هکتار به کمتر از ۳وهشت دهم هکتار، کاهش پیدا کرده و تعداد مالکان نیز از ۷۱هزار نفر به یکصد و ۶۰هزار نفر رسیده است.
وی افزود: اکنون در استان گلستان، روزانه بیش از ۹۰کشاورز به علتی که پایین بودن ارزش افزوده میخوانند، برای دریافت مجوز تغییر کاربری، به جهادکشاورزی مراجعه میکنند.
علی اکبر مهقانی، مدیر زراعت جهاد کشاورزی گلستان نیز گفت: تغییر کاربری، از دست رفتن بخشی از زمین برای ایجاد راه دسترسی و مرز را سبب میشود و ۳۰تا۴۰ درصد هزینهها را بالا میبرد.
محمدرضا عباسی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان هم گفت: قطعات کمتر از ۵هکتار، توجیه اقتصادی ندارد و نتیجه مجموع این اتفاقات، فروش زمین یا تغییر کاربری است.
وی ادامه داد: با تغییر کاربری هر هکتار زمین کشاورزی، سالانه به طور متوسط ۵تُن محصول و ۴فرصت شغلی، از دست میرود.
عباسی افزود: بازسازی هر سانتی متر خاک نیز، حدود یکصد سال طول میکشد.
مختار مهاجر، رئیس جهادکشاورزی گلستان، وجود خلاءهای قانونی را زمینه ساز خرده مالکی و در پی آن، تغییر کاربری اراضی میداند.
بیشتر بخوانید: سندهای مشاعی، عامل قانونی شدن تفکیک اراضی
به گفته حیدر آسیابی، رئیس کل دادگستری گلستان؛ بر اساس قانون، تغییر کاربری، ممنوع است و به اراضی خُرد شده نباید هیچگونه خدماتی ارائه شود.
رحمت الله نوروزی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: اگر قانون جدیدی لازم باشد، برای ریل گذاری آن آماده ایم.
محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی هم گفت: در این زمینه، طرحی پیشنهادی در این کمیسیون در دست بررسی است که جلوی خرید و فروش و تغییر کاربری را خواهد گرفت.
وی افزود: این طرح در کمیسیون کشاورزی آماده شده و پس از بررسی در صحن، به صورت قانون درخواهد آمد.
آدرس گنبدکاوس
09194291698