وقتی روحیه بسیجی و نگاه خلاقانه باشد آن وقت نیازی به نگاه به خارج از کشور نیست، چرا که قدرت ما در قدم های استوار است که مردان میدان بر می دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قم، مشغول گفتگو با کارگران بود که به واحدش سر زدم. در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ۴۰ کیلومتر دورتر از قم و در تقاطع راههای قم، ساوه، اراک، دلیجان و اصفهان.
مردی پای کار تولید که از در و دیوار کارخانه اش میتوانستی به خوبی اراده او برای نبرد در جنگ اقتصادی را متوجه شوی آن جایی که نوشته شده «قدم هایت را محکم بردار».
آقای مرادی اولین واحد تولید بنر در کشور را دارد، یک دهه است که سنگر اقتصادی شده محل خدمتش، این را کارگرانش میگفتند.
حسن یکی از آنهاست، میگفت: آقای مرادی زودتر از همه ما در کارخانه حاضر است و پا به پای ما کار میکند، اگر کسی او را نشناسد تصور میکند که او هم یکی از کارگران کارخانه است.
علی جوانی که تازه به کار گرفته شده بود هم برایم از سحرخیزی اش گفت، آقای مرادی چهار صبح زودتر از همه کارگران مشغول کار میشود و ما تازه هشت میرسیم به محل کار.
سخنان این کارگران به من ثابت کرد جمله «اقتصاد ما با همت ما رونق میگیرد» که روی یکی از دیوارهای واحد نوشته شده بود تنها یک شعار نیست، بلکه هدفی است که رسیدن به آن مرهون تلاش مدیران و کارگران در کنار هم است.
در این واحد ۲۲ کارگر مشغول کارند و ۲۰۰ نفر هم به طور مستقیم از راه این واحد ارتزاق میکنند.
وارد کنندهای که تولید کننده شد
آقای مرادی وارد کننده دستگاه و تابلوهای تبلیغاتی دیجیتال بوده است، اما به یکباره متوجه میشود که باید در اقتصاد مفیدتر عمل کند، او برایم گفت: تلاش کردم به جای اینکه ارز را از کشور خارج کنم و محصول وارد، خودم تولید کننده باشم.
تولید کنندهای که در حال حاضر روزانه ۵۰ هزار مترمربع بنر تولید میکند، اشاره به یک جمله دیگر روی دیوار کرد و آن هم این بود که «آینده کشور در دست توست» و گفت: ما باید تولید داشته باشیم تا نسلهای بعدی در آسایش باشند و نسلهای بعدی هم کار کنند و آسایش را برای فرزندان خود ایجاد، اینگونه است که میتوان کشور را به شکوفایی اقتصادی رساند.
تامین یک سوم نیاز بنر کشور در قم
نیاز کشور به تولید بنر و مصرف آن ۱۵۰ هزار مترمربع است که آقای مرادی یک سوم این نیاز را تامین میکند، و این یعنی او توانسته سالانه از خروج پنجاه میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کند.
او میگفت: سال ۹۷ حدود ۷۰ میلیون متر مربع بنر وارد کشور شده است که میشود همین بنرها را با تلفیق مواد اولیه ایرانی و خارجی در کشور تولید کرد و ارز کمتری هم از کشور خارج شود، نیاز دارد که مسئولان وارد میدان شوند و به مسئولیت خود بیشتر توجه کنند.
از آقای مرادی در مورد علت انتخابش برای تولید بنر پرسیدم، او میگفت: کار اصلی من تبلیغات و گرفتن قلم در دست است، اقدامی که به آن علاقمند هستم و در سالهای دفاع مقدس و در سنگر بسیج مشغول آن بودم.
از سالن تولید، من را با خود به اتاقش برد، اتاقی که آلبومهای خاطراتش در آن جا خوش کرده بودند تا دوباره به سراغشان برویم، خاطراتی دور که هر روز دورتر هم میشوند، اما ورق زدن آن دنیایی متفاوت از مردانی منحصر به فرد را به تصویر میکشد.
آقای مرادی آلبومها را ورق زد و عکسهایی از دوران نوجوانی، زمانی که شانزده ساله بود را به من نشان داد، عکسهایی از روزهای دفاع مقدس، از جنگ و خون و آتش.
در عکسها جثهی به نسبت ریزی داشت، با اینکه کوچک بود، اما کارهای بزرگی برای روحیه دادن به رزمندهها انجام داده است.
قلم در دستان سربازان وطن
او میگفت: دیوار نویسی بخشی از کار او برای کم کردن زهر روزهای تلخ بود، روزهای سختی که گلولهها رگهای تازه جوانه زده جوانان را نشانه میرفت، آن زمانی که تفنگ کینه و قساوت جان مردان رعنای دهه ۶۰ را نشانه میگرفت و وقتی سرخی خون میوه دل مادران ایران، زمین فکه و شلمچه را فرش میکرد، ما تلاش میکردیم تا روحیه و انگیزه برای حضور در جبههها را ایجاد کنیم.
آقای مرادی میگفت: یکی از تاثیرگذارترین کارها در زمان دفاع مقدس روحیه بخشی به رزمندگان بود، آنها با دیدن جملاتی همچون لبخند بزن برادر، نصر من الله و فتح القریب، یا آیه معروفی که میگوید شهدا در نزد خدا روزی میگیرند برای رفتن در برابر دشمن و دفاع از میهمنشان امیدوار میشدند.
از او پرسیدم اگر امروز بخواهید روی دیوارهای شهر جملهای بنویسید، آن جمله چه خواهد بود؟ گفت: مینویسم «و ما برای رفاه فرزندانمان تلاش میکنیم» این جمله تاریخ مصرف ندارد و اگر همه به آن عمل کنند یعنی فرزندان ما هم برای رفاه فرزندانشان تلاش کنند و این اقدام نسل به نسل ادامه مییابد و چراغ راه میشود تا اقتصاد هم رشد کند.
پای قدرتمند خود را با عصای بیگانه عوض نکن
این بسیجی افزود: اگر ما پای قدرتمند خود را با عصای بیگانه عوض نکنیم، و بدانیم که هر آنچه آنها دارند ما هم داریم و مسئولان و تولید کنندگان این جمله را سرلوحه کارشان قرار دهند، حتما در بخش اقتصاد که رکن مهمی برای مردم است پیروز خواهیم بود.
صدای جیر جیر چرخ دندههایی که روی هم پارچه و پی وی سی را سوار میکرد و تبدیل به بنر، یادآوری صدای حرکت تانکها در زمان جنگ بود، تمثیلی که آقای مرادی در ذهنش برای همیشه نگه داشت است میگوید: اگر در زمان دفاع مقدس روی تانک برنامه میریختیم و دشمن را هدف میگرفتیم امروز این خط تولید باید بچرخد تا دشمن خیال خامی به سرش نزند، و بداند که تانک ما هم برای مبازره در جنگ اقتصادی روشن است.
صحبت با او، جملات روی دیوارهای مختلف واحد صنعیش، و مثالهای خلاقانه اش میگفت که آقای مرادی رسم بسیجی بودن را به گوش جان سپرده است تا در زندگیش جهادگری جاری باشد.
همان روحیهای که کشور ما بیش از همیشه به آن نیازمند است تا لشکر مخلص خدا در میدان برای اعتلای ایران خستگی ناپذیر بجنگند.
سمیه حاجی احمدی_ خبرگزاری صدا و سیما_ قم