خِرمِندی دِشو، محصول فرآوری شدهای ارگانیک است که نیمه دوم پاییز در بهشهر فرآوری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رب محلی خرمالو یا همان دوشاب خرمالو که در گویش محلی؛ خرمندی دشو یاد میشود، محصول ارگانیک روستاهای مازندران است که هر ساله نیمه دوم پاییز از خرمالو فرآوری میشود.
این محصول علاوه بر خواص درمانی در پخت شیرینیهای محلی نیز استفاده میشود.
خرمندی دشو، که پخت سنتی آن قدمت دیرینه دارد، با فعالیتی گروهی پس از تلاش فراوان در چیدن و طی فرایند پخت میانگین ۸ تا ۹ ساعت آماده فرآوری میشود.
این محصول فرآوری شده، امسال لیتری میانگین ۱۰۰هزار تومان قیمت دارد.
گزارش فرایند فراوری دشوی خرمندی خبرنگار ما احمدی از روستای وَلوی بخش یانه سر هزارجریب بهشهر تهیه شده است؛