آثار بخش «شبیهخوانی» با توجه به کیفیت اجراها انتخاب شدند
عضو هیات انتخاب بخش شبیه خوانی بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی گفت: هیات انتخاب نه براساس سابقه افراد که بر مبنای کیفیت اجرا، گروهها را انتخاب کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علی عزیزی درباره تاثیرات جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی بر هنر شبیهخوانی کشور طی نوزده دوره برگزاری گفت: جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی در برههای از تاریخ که بیم آن میرفت تا بسیاری از نسخ قدیمی و شیوههای اجرایی آن به فراموشی سپرده شود با هدف حفظ این میراث هنری و فرهنگی، سیاست تشویق و حمایت از اجرای مجالس غریب را در پیش گرفت و تا همین دوره نیز این سیاست پابرجا بوده است. در این مدت، بسیاری از نسخ قدیمی که در طول سالها مجال اجرا نداشتند، توسط برجستهترین هنرمندان شبیهخوانی کشور روی صحنه آمد.
وی افزود: این اجراها از همان دورههای نخستین ضبط شد و اکنون در آرشیو سمعی و بصری اداره کل هنرهای نمایشی در اختیار علاقهمندان، پژوهشگران و هنرمندان عرصه شبیهخوانی قرار دارد. از سوی دیگر نسخ بسیاری از این مجالس، با نام و موافقت خود صاحبان نسخ، توسط انتشارات نمایش در قالب دفترهای تعزیه یا سایر نشریات به چاپ رسید و همه این تلاشها سبب شد تا اگر امروز بسیاری از اساتید گذشته در بین ما نیستند، اما آثار و گنجینهای که در سینه یا در صندوقچههای نسخ تعزیه داشتند، ثبت و ضبط شود و برای آیندگان به یادگار بماند. نمیدانم که اگر دستاندرکاران جشنواره آیینی و سنتی این تدبیر را نداشتند، امروز چه بر سر هنر شبیهخوانی میآمد. معتقدم اگر جشنواره تا رسیدن به شرایط آرمانی هنوز فاصله زیادی دارد، اما تا همین جا خدمات بسیار ارزندهای را به هنر شبیهخوانی ارائه داده است.