اثر مثبت و منفی غذای تند!
کپسایسین، عامل تندی مواد غذایی بوده و این ماده، ترکیبی شیمیایی است که در خوراکیهای تند، مانند فلفل قرمز وجود دارد و دلیل همان سوزشی است که هنگام خوردن این ماده، احساس میکنیم.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، برخی ممکن است تندی ناشی از کپسایسین را دوست نداشته باشند، اما جالب است بدانید این ترکیب مزایای زیادی برای سلامتی دارد. کپسایسین میتواند به عنوان یک مسکن برای دردها عمل کند.
کپسایسین به عنوان یک داروی موضعی برای تسکین درد عصبی به کار میرود. علاوه بر این، مشکل مفاصل، مانند آرتریت روماتوئید و ناراحتیهای پوستی، مانند پسوریازیس نیز با پماد یا ژل حاوی کپسایسین قابل درمان هستند.
مواد غذایی تند، چه اثر دیگری دارند؟
کاهش وزن
تحقیقات نشان میدهند که مواد غذایی تند، کالریسوزی و چربیسوزی را افزایش و اشتها را کاهش میدهند.
افزایش طول عمر
افرادی که تقریباً هر روز غذاهای تند میخورند، ۱۴ درصد بیشتر از افرادی که کمتر از یک مرتبه در هفته از این غذاها مصرف میکنند، عمر خواهند کرد. علت دقیق این موضوع هنوز مشخص نیست، اما ممکن است خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کپسایسین در دراز مدت، باعث افزایش طول عمر شود.
برطرف کردن گرفتگی بینی
احتمالاً شما نیز این مورد را بارها تجربه کرده باشید که به محض خوردن یک غذای تند، بوهای مختلفی به مشامتان میرسد. دلیل این موضوع آن است که کپسایسین موجب تخلیه مخاط میشود. این واکنش شاید اذیتکننده باشد، اما به گردش بهتر هوا و بهبود تخلیه سینوسها کمک شایانی میکند.
سوزش سر دل
بیماریهایی وجود دارند که ممکن است با مصرف خوراکیهای تند تشدید شوند. به عنوان مثال، بیماری ریفلاکس معده یا GERD؛ این بیماری زمانی رخ میدهد که اسید معده به مری بازگردد که این موضوع میتواند باعث احساس سوزش در دستگاه گوارش فوقانی و قفسه سینه شود.
در حالی که ثابت نشده است مواد غذایی تند، عامل اصلی ریفلاکس معده باشند، اما میتوان گفت که آن را تشدید میکنند. هر چند که ساز و کار آن هنوز ناشناخته است، اما خوراکیهای تند میتوانند در کسانی که قبلاً دچار ریفلاکس معده شدهاند، معده را تحریک و افراد را دچار سوزش سر دل کند.
علاوه بر این، کپسایسین ممکن است سرعت حرکت غذاها در معده را کاهش و ریفلاکس را افزایش دهد.