رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: با وجود فارغ التحصیلی سالانه 9 هزار پرستار، پرستار جویای کار نداریم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر غضنفر میرزابیگی در جمع خبرنگاران گفت: هشت سال پیش که سالانه چهار هزار پرستار در کشور فارغ التحصیل می شدند، 40 هزار نفر در این رشته جویای کار بودند.
وی افزود: استخدام های گسترده پرستاران و نیز ساخت و توسعه بیمارستان ها به ویژه تخت های تخصصی افزایش اشتغال پرستاران را به همراه داشته است.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: اجرای قانون بهره وری پرستاران نیز در سال نخست موجب اشتغال حدود 23 هزار پرستار شد.
میرزابیگی ادامه داد: اجرای این قانون و رعایت استانداردهای مدون آن سالانه حدود 12 هزار شغل برای پرستاران ایجاد می کند.
وی اضافه کرد: هم اکنون در تهران ظرفیت برای استخدام پرستاران وجود دارد اما آنها به علت برخی دشواری ها از این ظرفیت استقبال نمی کنند.تعداد شمار پرستار به نسبت هر تخت بیمارستانی؛ کمتر از استاندارد مطلوب
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: میزان پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور 7 دهم است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، غضنفر میرزا بیگی در جمع خبرنگاران افزود: باید استاندارد پرستار به تخت بیمارستانی یا پرستار به جمعیت کشور تعریف شود تا جایگاه کنونی ما مشخص شود؛ در صورتی که به ازای هر تخت بیمارستانی یک و 8 دهم پرستار در مراکز درمانی فعال شوند، مردم از خدمات پرستاری رضایت خواهند داشت.
میرزابیگی اضافه کرد: اکنون در شرایطی قرار داریم که باید به ارتقای کیفیت خدمات پرستاری در نظام سلامت کشور توجه کنیم.
وی افزود: امکان فعالیت دانشجویان سال های دوم و بالاتر رشته پرستاری در بیمارستان ها،امکان ارائه سفارش تربیت پرستار با تخصص مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی به دانشگاه های پرستاری کشور و امکان تربیت دانشجویان بورسیه پرستاری برای بیمارستان ها به صورت ریشه ای مشکل تامین نیروی پرستاری متخصص مراکز درمانی را تامین می کند.
تعرفه گذاری خدمات پرستاری به نفع نظام سلامت
رئیس سازمان نظام پرستاری در جمع خبرنگاران گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای بیمه ها و دولت مقرون به صرفه است؛ تعرفه گذاری خدمات پرستاری در بخش سرپایی هزینه ها را از یک سوم تا یک بیستم تعرفه های پزشکی کنونی کاهش می دهد.
وی افزود: خدمات سرپایی همان خدماتی است که امروز پرستاران ارائه می کنند اما به مهر پزشکی و با تعرفه زیادتر به بیمه ارائه می شود.
میرزابیگی اضافه کرد: 100 خدمت سرپایی پرستاری بر اساس یک بررسی کارشناسی تعریف شده است و بخش دیگر خدمات پرستاری در قالب 59 بسته خدمات بستری تعرفه گذاری شده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: حدود دو تا سه بسته خدمات بستری وظیفه پرستاران شاغل تعریف شده و از ارائه سایر بسته های خدماتی درصدی نیز به پرستار تعلق می گیرد.
وی افزود: ارائه این تعرفه تاثیری در هزینه های جاری مراکز درمانی نخواهد داشت اما بهره وری پرستاران را افزایش خواهد داد.
میرزابیگی گفت: بر اساس پژوهش ها در صورتی که میزان دریافتی پرستار از خدماتش تا دو برابر افزایش یابد کیفیت کارش تا سه برابر ارتقا خواهد داشت.
وی بابیان اینکه کاهش سهم مردم تا 30 درصد هزینه های درمان تا پایان برنامه توسعه تنها با دو شرط محقق می شود افزود: شکستن انحصار بیمه ها برای خدمات پزشکی و تغییر نظام پرداخت به پزشکان از سیستم مبتنی بر سرویس به روش مبتنی بر بسته خدماتی، شرایط لازم برای تحقق این هدف را فراهم خواهد آورد.
میرزابیگی گفت: امیدواریم تا پیش از پایان دولت دهم، تعرفه گذاری خدمات پرستاری که از زمان تصویب تا کنون اجرایی نشده است، در شورای عالی بیمه به تصویب برسد.
وی افزود: متعهد می شویم در صورتی که مردم از اجرای این طرح رضایت نداشتند یا در ارتقای کارآمدی نظام سلامت کشور موثر نبود، از تعرفه گذاری خدمات پرستاری صرفه نظر کنیم.