رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از میانکاله به عنوان ذخایر جانوری، آبی، خاکی و پوشش گیاهی یاد کرد و گفت: باید نگاه استانی و ملی به تالاب شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، علی سلاجقه عصر امروز در بازدید از پناهگاه حیات وحش میانکاله از این ذخیره گاه زیست کره به عنوان ذخایر ارزشمند جانوری، آبی، خاکی و پوشش گیاهی یاد کرد و گفت: جنبههای مختلف اقتصادی، توریستی و گونههای کمیاب آن میطلبد تا به میانکاله توجه ویژه شود.
او افزود: تالاب میانکاله متأثر از تغییر اقلیم است و روند عقب نشینی دریای خزر نشان میدهد این روند تقریبا در سالهای آینده ادامه دارد و خشکی زایی خلیج و خشکسالی سبب کاهش ورودیهای آب میشود.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست از تالاب میانکاله به عنوان گنجینه یاد کرد و گفت: ۱۵هزار هکتار از تالاب میانکاله تبدیل به اراضی خشک شد و باید نگاه استانی و ملی به تالاب شود.
سلاجقه با اشاره به تهیه طرح جامع تالاب میانکاله بیان کرد: محیط زیست در حال پیگیری این طرح از سوی دستگاههای مختلف است و تغییر کاربریها، تعرض، ورودی آب در این طرح مدنظر قرار گرفته است و باید به این تالاب توجه ملی شود.
او تاکید کرد: همچنین باید به حق آبه تالاب در سطح کم آبی، میان آبی و پر آبی توجه شود و آب منطقهای استان موظف است حق آبه تالاب را تأمین کند تا تالاب به روزهای اوج خود برگردد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: در این باره به تالاب میانکاله به صورت ویژه نگریسته شده است، زیرا پرندگان مهاجر زیادی از سیبری و دیگر مناطق وارد میانکاله شدند و پرندگان رصد میشوند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود.
سلاجقه درباره دلایل مرگ فوکهای خزری نیز افزود: فوک تنها پستاندار دریایی به شمار میرود و تا آنجایی که تحقیق کردم بیشترین فرضیه مربوط به مانورهای نظامی در سطح خزر و کشورهای همسایه است، زیرا بیماری مشاهده نشده است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به سوختن مازوت در نیروگاه نکا گفت: وزارت نفت باید بحث آلایندگی را رفع کند و ایستگاههای پالایش آلودگی در مناطق مختلف استان نصب میشود.
او درباره کم آب شدن سدهای شمال کشور نیز گفت: آب مشکل اصلی کشور و دنیا است و بارشهایی صورت گرفته ناچیز بوده و باید از جنبه محیط زیستی بررسی شود تا احداث سد لازم است یا خیر.
گزارش از بنیامین مرشدی
}