نشست «نقش تشکلها در تدوین سند تحولی بنیاد شهید و امور ایثارگران» با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مجتمع فرهنگی شهید رسولزاده به صورت حضوری و آنلاین از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با یادآوری اهمیت نشست با تشکلهای ایثارگری افزود: هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران کم شدن فاصله با تشکلهای ایثارگری است و البته رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نمیتواند سلیقهای تصمیم بگیرد و هر اقدام راهبردی باید به تصویب هیئت امنای بنیاد برسد.
وی افزود: برای حوزه نظارت نیاز به زمان داریم تا زیرساختهای مناسب برای انجام این کار را فراهم کنیم و در واقع بنیاد سازمانی خدماترسان است که باید به سازمانی معاضدتی بدل شود.
قاضیزاده با اشاره به اینکه اکثر نیازهایی که به بنیاد ارجاع داده میشود مستقیم به بنیاد ارتباطی ندارد، افزود: هفتهای یک یا دو جلسه با تشکلهای ایثارگری برگزار میشود و با توجه به ضرورت دستهبندی ضرورتها و مسائل تشکلها، خروجی مؤثر باید مدنظر قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه برای انتخاب مدیران و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران سلیقهای عمل نمیکنیم تأکید کرد: بنیاد باید بر اساس شایستهسالاری نظم بگیرد. این مجموعه ظرفیتی بسیار قوی دارد و سعی داریم از همین ظرفیت استفاده و مدیرانی صالح انتخاب کنیم. مکانیزمهایی برای انتخاب مدیران برنامهریزی کردیم، اما تشکلها نیز میتوانند با معرفی افراد کاربلد و واجد شرایط به کار ما سهولت ببخشند.
مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این نشست با تأکید بر ضرورت استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نخبگان ایثارگر گفت: شناخت از وضعیت موجود بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای تأکید معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دستور کار قرار دارد و با دعوت از اعضای شورای راهبردی و کارگروههای تخصصی نخبگان شاهد و ایثارگر و با استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نخبگان گزارش شناختی از وضع موجود بنیاد تهیه میشود.
عادل مهری ادامه داد: پس از تهیه گزارش، کارگروههای تخصصی بازخورد عملکرد بنیاد را مورد بحث و بررسی قرار داده و ضمن بیان نقاط قوت و ضعف و بازنگری فعالیتها، برنامههای راهبردی و چشمانداز مناسب تدوین میشود.
در این نشست موضوعات ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و بهرهگیری از ظرفیت عظیم نخبگان، هدایت شغلی و اشتغالآفرینی برای ایثارگران جویای کار، واگذاری مسائل اقتصادی با نظارت بنیاد شهید و امور ایثارگران، نقشپذیری تشکلها در امور مربوطه، تشکیل واحد پیگیری جهت اجرای صحیح قوانین و مقررات، رسیدگی به وضعیت آسایشگاه جانبازان، رسیدگی به وضعیت درمان و بهداشت جانبازان و خانوادههای آنها و بهرهبرداری از مجموعه گزارشها از جانب رؤسای چهار کارگروه فرهنگی، حقوقی، بهداشت و درمان و اقتصادی نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.