تاکنون تست سرمی مشمشه بر روی ۱۵۱ راس اسب پرورشی و سوارکاری کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.
دکتر جمشیدی با اشاره به نظارت مستمر بهداشتی دامپزشکی بر فعالیت باشگاهها و واحدهای پرورش اسب در استان افزود: در این باشگاهها تست، شناسایی دام آلوده و حذف دام مبتلا به بیماری خطرناک مشمشه انجام میشود.
وی مشمشه را نوعی بیماری باکتریایی خطرناک مشترک بین انسان و دام عنوان و بیان کرد: این بیماری اغلب سبب ابتلای تک سمیها میشود و بسیار کشنده است.
معاون سلامت دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد در مورد راههای انتقال بیماری از حیوان آلوده نیز گفت: این بیماری از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده و یا تماس با بافتهای دام مبتلا، به انسان منتقل میشود.
دکتر جمشیدی با بیان اینکه نظارت بر فعالیت باشگاههای پرورش اسب در استان به صورت مستمر توسط کارشناسان دامپزشکی انجام میشود، بیان کرد: از اسبهای این استان تست مالئین گرفته و در صورت مثبت بودن، حیوان بیمار معدوم میشود.
وی با بیان اینکه بیماری مشمشه واکسن و روش پیشگیری از راه ایمنسازی ندارد افزود: رعایت بهداشت در واحدهای پرورش اسب، خرید اسبهایی که دارای گواهی بهداشتی هستند، رعایت شرایط بهداشتی، قرنطینهای در حمل و نقل، انجام مستمر تست مالئین و جلوگیری از رفت و آمدهای غیرضروری از مهمترین روشهای مهار این بیماری است.
کهگیلویه وبویراحمد دارای دو باشگاه اسب سواری و ۷ مرکز پرورش اسب با جمعیتی بالغ بر ۵۵۴ راس اسب شناسنامه دار، روستایی و عشایری است.