اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای تحقیقات دانشجویی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: این معاونت مبلغ ۶۰ میلیارد تومان برای بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی جهت استفاده در سه حیطه رسیدگی به فضای فیزیکی و منابع کتابخانههای الکترونیکی و فیزیکی، تحقیقات دانشجویی، تامین مواد اولیه آزمایشگاههای تحقیقاتی و آموزشی، اختصاص داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر فرید نجفی در پنجمین همایش کتابداران و اطلاع رسانان سلامت با بیان اینکه سرانه پایین مطالعه در کشور ما احتیاج به توجه جدی مسؤولان دارد، گفت: باید شرایطی را ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند به راحتی به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته و از آنها استفاده کنند.
وی افزود: با توجه به همه گیری جهانی کرونا که همچنان یکی از عوامل تعیین کننده در بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی و تداوم آن است گفت: بهترین فرصت برای تجهیز فضای فیزیکی برای حضور دانشجویان و اساتید با حفظ فاصله اجتماعی و تامین منابع الکترونیکی و فیزیکی کتاب برای کتابخانهها ایجاد شده است.
دکتر نجفی ضمن قدردانی از کتابداران حوزه سلامت که با وجدان کاری و همتشان چراغ کتابخانههای سلامت را روشن نگاه داشتند، خاطرنشان کرد: در سطح کشور ۵۰۰ کتابخانه در ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی داریم که حدود هزار و ۱۰۰ کتابدار در این مجموعهها مشغول به کار هستند. در دورانی که با شیوع ویروس کرونا ارجحیت با فضای مجازی است، کتاب و کتابخانهها جایگاه خودشان را دارند، هرچند نقششان در کشورهای مختلف در حال تغییر است و از امکانات فضای مجازی هم در این حوزه استفاده میشود.
دکتر نجفی گفت: تغییر دیدگاه هیچگاه از اهمیت این حوزه نکاسته است. در دوران شیوع کرونا و تعطیلات ناشی از آن، جو رخوتی در دانشگاهها حاکم شده و دانشگاهها و کتابخانهها را از شور و اشتیاق دانشجویان محروم کرده است.
وی افزود: با پوشش گسترده واکسیناسیون در سراسر کشور و کنترل متناسب شیوع ویروس کرونا در کشور، دانشگاهها به تدریج امکان بازگشایی دارند و دوباره شاهد حضور دانشجوها، اساتید و اعضای هیات علمی در دانشگاهها خواهیم بود.
دکتر نجفی به شعار هفته کتاب اشاره کرده و گفت: «جالی خالی را با کتاب پر کنیم» شعار هفته کتاب امسال بود، شعاری که نه فقط یکبار در سال، بلکه هر روز به آن احتیاج داریم. زیرا ملتی که با کتاب مأنوس شود، حرفهای بسیاری برای جهان خواهد داشت. متأسفانه سرانه پایین مطالعه در کشور ما احتیاج به توجه جدی مسؤولان دارد و باید شرایطی را ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند به راحتی به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشد و از آنها استفاده کند. حفظ تنوع و کیفیت کتابها و منابع از الزامات این مسأله است.