خطر اهالی ساختمان های غیر ایمنِ آبادان را که خلاف طرح جامع شهرسازی ساخته می شوند، تهدید می کند.
وحید کسرایی تاکید کرد: اگر در این ساختمانها حریقی اتفاق بیافتد تجهیزاتی که در زمان مناسب به اهالی گرفتار شده در ارتفاع کمک کنیم نداریم.
تجهیزاتی مانند پله برقی را در آتش نشانی آبادان وجود نداریم.
وی افزود: درآمدهای بسیار کم اخذ شده از مالکان این ساختمانها تنها برای خرید تجهیزات اولیه هزینه میشود.
اما سوال اینجا است این ساختمانها چطور تاییدیه آتش نشانی میگیرند؟
معاون پیشگیری آتش نشانی آبادان خاطر نشان کرد: در زمان ارائه دستورالعمل ایمنی این موارد در نقشه معماری لحاظ نشده است یعنی نظام مهندسی نظارت لازم را بر ارائه نقشه و اجرای پله اضطراری ندارد!
کسرایی این را هم گفت که شهرداری پایان کار این ساختمانها را صادر میکند و ما هم قدرت آن را نداریم که از این کار جلوگیری کنیم.
وی که در استودیوی برنامه رو در رو با مخاطبان سخن می گفت یادآور شد: اصول ایمنی لازم است در ساختمانهای ۸ طبقه و بیشتر (بلند مرتبه) وجود دارد مانند اینکه این ساختمان ها باید دو آسانسور یکی برانکار بر و پله اضطرار داشته باشند.
صالحی رییس نظام مهندسی آبادان هم با اشاره به اینکه تمامی این ساختمانها اصلا در نظام مهندسی مطرح نمی شوند گفت: تنها ساختمان های دولتی می توانند از گزینه مشاور استفاده کنند اما در حال حاضر انبوه سازانی هستند که برای رعایت نکردن اصول ایمنی از این گزینه بهره می برند.
در حالی که نقشه تمام ساختمانهای خصوصی باید در نظام مهندسی مطرح و مورد ارزیابی قرار گیرند.
بدین ترتیب با وجود اینکه رعایت دستورالعمل های ایمنی اجباری است مالک به لحاظ اینکه این اصول در نقشهها لحاظ نشده مدعی می شود میتونم اجرا نکنم. تاییدیه ایمنی داده نمیشود، اما پایان کار داده میشود.
وی یادآور شد: اجرا نشدن این اصول در نقشهها دست سازنده را باز گذاشته که اجرا نکنند.
شهرداری هم به دلیل تراکم فروشی خلاف طرح تفضیلی و طرح جامع شهری مجوز و پایان کار می دهد.
در حالی که این گونه ساختمان سازی هم خلاف طرح تفضیلی و طرح جامع شهرسازی است هم خلاف ایمنی و هم میراث فرهنگی.