کوادکوپتر شناساگر افراد گمشده و آسیب دیده در طبیعت در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی رونمایی شد.
دکتر برومند صلاحی گفت: این دستگاه توسط شرکت نیک پی الکترونیک صنعت آرتا از واحدهای فناور مستقر در آن مرکز طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: رونمایی از این دستگاه با حضور استاندار اردبیل در نمایشگاه جنبی جشنواره جهادگران علم و فناوری استان اردبیل صورت گرفت.
میلاد نعمتی سازنده این دستگاه گفت: این سیستم، مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و با استفاده از شبکه یادگیری و افزایش توانایی دوربینهای حرارتی سنتی، شناسایی افراد گمشده و آسیب دیده در طبیعت را در مناطق صعب العبور و به ویژه جنگلهای انبوه آسانتر میکند.
دانشجوی رشته مهندسی برق الکترونیک دانشگاه محقق اردبیلی گفت: تیمهای امدات و نجات معمولاً برای پیدا کردن افراد گم شده در جنگلها از هلیکوپتر استفاده میکنند و با استفاده از دوربینهای دوچشمی و حرارتی، محیط جنگل را اسکن کرده و به دنبال افراد گمشده میگردند، درحالیکه دوربینهای حرارتی با تشخیص گرمای بدن، عملیات شناسایی را آسانتر میکنند و در برخی موارد به خاطر پوشش گیاهی گسترده یا تابش نور خورشید، خطا در تشخیص دارند که این نقیصه با استفاده از هوش مصنوعی تا حد زیادی برطرف شده است.
نعمتی افزود: در این روش، دوربین نصب شده بر روی کوادکوپتر، چند تصویر حرارتی از منطقه میگیرد، سپس هوش مصنوعی با حذف نسبی برگهای درختان، افزایش عمق میدان و سایر اصلاحات، با ایجاد تصویری واضح تر، شناسایی افراد را آسانتر میکند؛ بطوریکه دقت این سیستم در شناسایی افراد، بین ۸۷ تا ۹۵ درصد است که در مقایسه با دقت ۲۵ درصدی دوربینهای حرارتی سنتی، مزیتی مناسب به شمار میرود.
مدیر عامل شرکت نیک پی الکترونیک صنعت آرتا سرعت بالا، پایداری در باد شدید، زمان راه اندازی کمتر، مداومت پروازی بالا با باتری کمتر، برد بالا (۲ تا ۳۰ کیلومتر)، حفظ تعادل در حالت خاموش شدن دو موتور و امنیت پروازی را از مزایای این سیستم نسبت به سایر کوادکوپترها برشمرد و تصریح کرد: این سیستم برای اهداف تیمهای امداد و نجات، نیروهای اعمال قانون و تیمهای کنترل جمعیت حیوانات قابل استفاده است.